Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Hovězí guláš s bylinkovými knedlíky

0.0
Hovězí guláš s bylinkovými knedlíky

Potřebné ingredience

guláš: 750gr hovězího na guláš,tuk, 2-3 cibule, 4 malé protlaky, 1 sáček papriky mleté, sůl, hladká mouka, majoránka.knedlíky: 5 rohlíků, 200 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 3-5 lžic hrubé mouky, škrobová moučka bylinky- já používám polévkové bylinky sušené.

Postup přípravy

Guláš: Na tuku zpěním cibuli do hněda a přidám kostky masa. Zarestuji a zasypu paprikou a hned ztáhnu z ohně aby paprika nezhořkla a přimíchám protlaky a opět zarestuji a zaliju vodou a dusím 1,5-2 hodiny, záleží na mase. Když trochu šťáva s masem zchladne( já si to většinou vařim den před) tak vyndám maso do jiného kastrolu. Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a provařím asi 15 minut a dosolím. Omáčku přecedím na maso a prohřeji a přidám majoránku (1-2 lžíce) - tu už nevařím.
Knedlíky: Rohlíky nakrájím na kostičky a přelijem mlékem s vajíčkem. Když mléko vsákne přimíchám bylinky- půl pytlíku, sůl a promícháme. Dle potřeby zahustim moukou. Pak tvaruji kulaté knedlíky, které obalím ve škrobu a ihned dávám do vroucí osolené vody a vaříme 8-10 minut. Tyto knedlíky jsou nejlepší ke guláši nebo k nějaké pikantní omáčce.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

promimi 27. 6. 2009, 12:30
Moc děkujeme za receptík- měli jsme k dnešnímu obídku a mooooc jsme si pochutnali!! Knedlíčky jsou famózní! (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie