Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Hovězí guláš nadivoko

0.0
Hovězí guláš nadivoko

Potřebné ingredience

750 g hovězí klížky,
80 g slaniny,
200 g cibule,
2 jalovčinky,
2 - 3 kuličky nového koření,
10 kuliček celého pepře,
1 bobkový list,
špetka tymiánu,
200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1/8 l červeného vína,
šťávu z půlky citrónu,
1 lžíce krystalového cukru na karamel,
1 lžíce hladké mouky,
sůl

Postup přípravy

Hovězí kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky, očištěnou kořenovou zeleninu na kostičky.
Pokrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Poté přisypeme zeleninu, přidáme maso, osolíme, zalijeme trochou vody, přidáme koření a dusíme za občasného podlévání horkou vodou.
Když je maso měkké a šťáva vysmahne, zaprášíme moukou (já jsem mouku nedávala vůbec, omáčka se pěkně zahustila přepasírovanou zeleninou) a ještě chvíli dusíme. Pak přilijeme horkou vodu, víno a znovu krátce podusíme.
Nyní si připravíme karamel: Cukr vsypeme na pánev, trochu zvlhčíme vodou a na mírném ohni mícháme, až cukr zhnědne. Sejmeme z ohně a na cukr nalijeme horkou vodu, znovu dáme na oheň a krátce provaříme.
Maso vyjmeme, omáčku ochutíme citrónovou šťávou, přidáme karamel, podle chuti dosolíme a přecedíme na maso.

zdroj: http://www.ok-recepty.cz/view.php?nazevclanku=hovezi-gulas-nadivoko&cisloclanku=2009020038

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie