Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Pravý hovězí guláš

0.0
Pravý  hovězí guláš

Potřebné ingredience

750 g hovězí maso - kližka nebo přední, 300 g cibule (pravidlo kolik masa tolik cibule, ale na objem, nikoli na váhu), sádlo nebo olej, rajský protlak nebo rajče (nemusí být, spíš jen pro barvu), mletá sladká paprika, majoránka, hladká mouka, brambora, 2 stroužky česneku a sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji -. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak. Chvilku ještě osmahneme a trochu podlijeme vodou.Maso nakrájené na větší kousky nasypeme do základu aby se v něm obalilo. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci majoránky. a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Dusíme, dokud maso není skoro měkké, cca hodinu. Průběžně přiléváme dle potřeby horkou vodu (nikoli bujón ani vývar), dochucujeme majoránkou. Pokud guláš ještě potřebuje zahustit, po hodině dušení nastrouháme najemno bramboru a dáme do guláše, vařímeještě půl hodiny. brambora se rozvaří a zahustí ho. Lze zahustit i chlebovou střídou, pak zahušťujeme až 10 minut před koncem varu.Na konci vaření přidáme dle chuti 2 prolisované stroužky česneku, dochutíme solí, pepřem, majoránkou.
Podáváme s chlebem nebo knedlíkem, posypané nakrájenou cibulí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nekup to 7. 4. 2018, 7:37
Dneska zkusím (F)
Jaja83 23. 7. 2012, 14:00
Dělala jsem Váš guláš již několikrát a je výborný, manžel si ho nemůže vynachválit, děkuji |:o) |:o)
chalupnicka 2. 2. 2011, 8:08
Dělala jsem gulášek podle vašeho receptíku a je mňam-díky Alča |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie