Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Hovězí guláš

0.0
Hovězí guláš

Potřebné ingredience

550-650g hovězího (zadní, kližka), stejný objem cibule, 80-100g dobrého uzeného bůčku nebo slaniny, 70g rajského protlaku, masox, paprika, majoránka, pepř, sůl, solamyl.

Postup přípravy

Guláš, jak ho dělá manžel.

Stejný objem masa a cibule.
Toto je 600g hovězího předního od řezníka za 150Kč/kg a vonělo už za syrova.

Na oleji osmažit kousky bůčku - opět od řezníka opravdu výborný bůček. Ten nesmí chybět - vylepší celkovou chuť guláše. Potom přidat cibuli a restovat dál.

Až bude cibule chrastit.

Přidat maso a snažit se ho alespoň z jedné strany orestovat až mírně připálit. Maso ve správném guláši je třeba truchu připálit. Přidat protlak, papriku a ono se to hned začítá připékat, tak odškrabovat a pozor - ne moc dlouho, aby paprika nezhořkla (mě zatím nikdy nějak výrazně nezhořkla).

Zalít vařící vodou. Tak 1-1,5 litru. Osolit - 3 zarovnané čajové lžičky a opepřit - spíše víc.

Vařit s poklicí (ideálně bez poklice) na mírném plameni. Tohle hovězi přední jsem vařil pod poklicí přes 3 hodiny.

Na závěr přidat masox (myslím, že by to šlo i bez něj, ale pak je třeba více osolit) a hojně majoránky a prolisovaného česneku. Před koncem zahustit solamylem. Což je asi špatně, ale po mnoha pokusech (mouka hned od začátku, záklechtka 30 minut před koncem, chlebová strouhanka) je pro mě solamyl nejlepší.

Celkový objem uvařeného guláše je 2 litry. Nejlepší druhý, třetí, čtvrtý den.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie