Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept

>>> Hovězí guláš

0.0
>>> Hovězí guláš

Potřebné ingredience

** hovězí maso ** tuk (olej, sádlo nebo Cerest sofg..) ** 1-2 cibule ** 2 strouž. česneku ** červená slad.ml. paprika ** 2ČL hořčice ** sůl ** pepř ** hl.mouku

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme hořčici, rozdrcený česnek, sůl a zamícháme. Dáme do lednice na chvíli odležet (třeba na 1/2hodiny. Když nemám čas nedávám). Pak si v tlakovém hrnci na rozpáleném tuku osmažíme do zlatova na jemno nakrájenou cibuli, přidáme ml. papriku ihned zamícháme, zpěníme na 2sec. a ihned dáme maso. Pokud by jsem ml.papriku déle smažili na tuku, zhořkla by. Maso restujeme až je zatáhlé, zalejeme vroucí vodou a trošku posolíme, můžeme přidat malý kousek masoxu. Kdo dal málo papriky (guláš je světlý) , může nyní přidat. Dáme vařit přibližně30-40min (záleží na masu a velikosti kostiček). Až je maso uvařené, trošku šťávu z hrnce si odeberueme do hrníčku a necháme ji vychladnout. Do této šťávy potom uděláme záklechtku z hl.mouky, kterou vlejeme do hrnce a povaříme 2-3min. Pak už jen dochutíme solí, podravkou popř. pepřem
Na druhý den si na guláši pochutnáte ještě více neboť bude odležený. Přeji dobrou chuť.
PŘÍLOHY: houskový knedlík nebo čerstvý chléb.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 9. 1. 2011, 14:12
(Y)jo přesně tak dělám guláš,zdá se mi lepší když se to zadělá tou šťávou a ne jen vodou,je moc dobrý :-) (Y) :-)
Katy 9. 1. 2011, 14:33
@lidare Já už jinak nedělám šťávu pod jakékoliv maso. Ať už se jedná o hovězí plátky, nebo přírodní vepřové atd. Přišla jsem na to sama, že chuťově je to mnohem lepší než tam přidat studenou vodu s moukou. :-) :-) :-) Děkuji, že jste napsala (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie