Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

hovězí s rajskými jablky

0.0
hovězí s rajskými jablky

Potřebné ingredience

rajčata, cibule, zadní hovězí, pepř, sůl, provensálské koření, slanina, olej

Postup přípravy

zadní hovězí - ideálně mladé očistíme, prošpikujeme podélně (po vláknech) slaninou, ze všech stran osolíme, opepříme - ideálně pomocí mlýnků, okořeníme provensálským kořením
- na křehčí maso je vhodné celé maso pokapat olejem, zabalit do potravin. folie a nechat v lednici do druhého dne
používám nerezový pekáč s víkem
na odkrytém pekáči s trochou oleje maso zprudka ze všech stran orestujeme , aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř
- přikrájíme cibuli ... 3-4 na čtvrtky, 5-6 rajčat také na čtvrtky - okořeníme opět trochou soli, pepře a provensál. koření, zakryjeme poklicí a dáme tak na 1 hodinku do trouby na 200 stupňů
- dle potřeby podléváme
......není na škodu přidat k rajčatům a cibuli i nakrájený česnek
měkké maso ke konci odkryjeme a dopečeme, krájíme na plátky přes vlákna !!
...osobně hovězí nemusím, ale muž ten pekáč sní na posezení.....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bubík4 20. 2. 2007, 23:06
Tak to musí být lahůdka (Y) (Y) (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie