Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Dušené hovězí s řepou

0.0
Dušené hovězí s řepou

Potřebné ingredience

1 lžíce olivového oleje 50 g slaniny, nakrájené na kostičky 1 kg hovězí loupané plece, podle potřeby svázané kuchyňským provázkem 2 červené cibule, na klínky 4 stroužky česneku, drcené 6 malých červených řep, oloupaných a rozpůlených 3 střední mrkve, příčně na špalíky 4 snítky čerstvého tymiánu + k podávání sůl a čerstvě mletý pepř 2 lžíce rajského protlaku 250 ml suchého červeného vína cca 300 ml hovězího vývaru (nebo víc, podle potřeby, lze dolévat horkou vodu) 3 bobkové listy drcený růžový pepř (nemusí být)

Postup přípravy

Na středním ohni rozpalte v hrnci či kastrolu olej a opečte na něm slaninu tak, aby pustila tuk, pak slaninu vyberte děrovanou sběračkou na talíř. Na tuku opečte maso ze všech stran dohněda, potom ho vyjměte a odložte na talíř ke slanině, v tuku opečte cibuli dosklovita. Přidejte česnek, opečte jej a přidejte řepu, mrkev a tymián. Osolte, opepřete a za občasného míchání opékejte dalších 5 minut. Vmíchejte rajský protlak, zalijte vše červeným vínem, nechte krátce odpařit, vlijte vývar, přidejte bobkové listy a opečené maso se slaninou, přiklopte a duste na mírném ohni cca 1,5–2 hodiny doměkka. (Podle potřeby dolévejte vodu či vývar, ke konci můžete odklopit.) Podávejte ozdobené lístky tymiánu, popřípadě růžovým pepřem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

enestejša 6. 11. 2019, 16:10
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie