Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Burgunské hovězí ragů

0.0
Burgunské hovězí ragů

Potřebné ingredience

Boeuf Bourguignon ◦¾ l červeného vína ◦1 kg hovězí kýty (spodní nebo květový šál) ◦1 velká cibule ◦½ hlavičky česneku ◦2 bobkové listy ◦8 kuliček pepře ◦několik čerstvých bylin (rozmarýn, tymián, majoránka) ◦150 g slaniny ◦3 lžíce olivového oleje ◦200 g mrkve ◦15 ks malých cibulek ◦silnější plátek másla ◦150 g malých žampiónů ◦střik koňaku (2 cl) ◦sekaná petrželka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kostky (3x3 cm), cibuli a mrkev na kolečka (malé cibulky ponecháme celé). Vložíme do mísy na marinování a zalijeme vínem a přidáme všechno koření. Necháme v chladu marinovat do druhého dne. Druhý den slijeme přes síto víno a vybereme okapané maso a zeleninu. Do silnostěnného hrnce s dobrou těžkou poklicí dáme vyškvařit slaninu společně s olivovým olejem, přimícháme celé cibulky, kolečka mrkve z marinády a dozlatova opečeme. Vyjmeme z hrnce a na oleji orestujeme kostky masa společně s plátky česneku. Když je maso ze všech stran opečené, přidáme opět osmaženou cibuli s mrkví, slaninu, koření z nálevu a zalijeme vínem z marinády, které jsme si ponechali právě pro tento účel. Mírně osolíme a přivedeme k varu. Přikryjeme poklicí a necháme na velmi mírném plameni dusit (jemně probublávat) až do úplného změknutí masa, tedy nejméně 2 a ½ hodiny. Před koncem dušení osmahneme půlky žampiónů na másle. Na posledních 10 minut dušení je přidáme do hotového pokrmu a celý pokrm zjemníme kapkou koňaku. Při servírování na talíři posypeme sekanou čerstvou petrželkou nebo jinou chutnou bylinkou. Maso je měkké a obklopené hustou šťávou, i když jsme ničím nezahušťovali. O výsledný efekt se postarala zelenina a cibule. Podáváme stylově s francouzskou bagetkou a zapíjíme červeným vínem.

pro mou potřebu,at recept neustále někde nehledám..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krišon 23. 4. 2016, 19:44
Tak tohle byl opravdu kulinářský zážitek, výtečné jídlo (Y)
MIKI42 2. 9. 2015, 0:07
určitě vyzkouším.to já můžu.
amandapalm 8. 6. 2012, 15:59
Krásný recept. Jen bych doplnila, že kdo to maso před pečením neosuší, tak tomu nezhněnde - trpká zkušenost ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie