Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

jáhlové knedlíky

0.0
jáhlové knedlíky

Potřebné ingredience

Půl balíčku vařených jáhel, 1 vejce-nemusí být, trochu bezlepkové mouky podle potřeby, aby knedlíky drželi u sebe, sůl.

Postup přípravy

Postup přípravy jídla: Jáhlové knedlíky - bezlepkové

Půl balíčku vařených jáhel, 1 vejce-nemusí být,trochu bezlepkové mouky podle potřeby, aby knedlíky drželi u sebe, sůl. Jáhly vaříme 20 minut. Necháme vychladnout, přidáme sůl, vejce a bezlepkovou mouku tolik, aby těsto bylo trochu lepivé nesmí být tuhé. V rukách stlačíme knedlík dlouhý 10 cm a široký nejvíce 5 cm. Obalujeme v mouce, uděláme váleček a vytlačujeme z něj vzduch neválíme. Pak dáme vařit nad páru 30 minut. Po 15 minutách vaření knedlíky obrátíme. Čerstvé jsou výborné.Krájíme nití. K večeři se musí napařit. Knedlíky se hodí úplně ke všem omáčkám i k zelí. Dají se mrazit a po rozmrazení se musí znovu napařit jako klasické knedlíky.
Jde to i bez té mouky.Přidávám do nich nasekanou petrželovou nať nebo něco zeleného.Zlepší to vzhled i chuť.Rychlé a výborné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 8. 11. 2013, 11:33
(Y)
krrtka 8. 11. 2013, 9:32
Holky, recept vypadá skvěle :-) jáhly dáváte vařit do vroucí nebo studené vody a v jakém poměru?
Hanulka2 8. 6. 2012, 23:09
Také je dělám hodně často. Jsou vynikající. Nedávám vajíčko, vůbec není potřeba. Stačí udělat jáhly (vařím jen deset minut, pak dám do peřin dotáhnout), přidat trochu mouky (dávám pohankovou, na hrnek jahel stačí tak dvě lžíce), bylinky či bez bylinek. Tvaruju buď knedlíky, častěji větší koule nebo úplně malinké noky. Vařím je teda v lehce osolené vodě, jen co vyplavou, tak jim dám tak minutu a tahám ven.. V páře jsem ještě nezkoušela. Právě dnes jsem dělala s koprovkou z cukety. Malá tyhle knedlíčky zbožňuje, jsou výborné a zdravé (Y) (Y) (Y))

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie