Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

kynutý houskový knedlík

0.0
kynutý houskový knedlík

Potřebné ingredience

230g Jizerky 70g pohankové mouky mléko 1vejce 1kostka droždí 1lžička cukru půl lžičky soli(pro dospělého klidně víc) 2plátky chleba Scharr na kostičky(dávám patky celozrného)mají ho v Globusu,nebo DM(zkusila jsem použít sypké kvasnice,nemusím tak dávat dělat kvásek,je to rychlejší:-))a knedlíky jsou stejné.)(toho mléka je cca 130ml.)

Postup přípravy

do vlažného mléka(cca250ml)rozdrobím kvasnice a posypu cukrem...dám do trouby na 50 stupňů vzejít kvasnice(tak na dvacet minut)
pak to naliju do mouky,přidám vajíčko,sůl...míchat...kostky chleba...míchat:-))těsto je dobře připravené,pokud se odlepí ode dna a bude mít snahu Vám všechno držet na vařečce(podle konzistence přidat Jizerku,nebo mléko)
pak to dám ještě kynout pod utěrkou do trouby,tak na 20min.
po vykynutí vytvaruji pomoučenýma rukama dva menší knedlíky a dám do vroucí vody+poklička vařit z každé strany tak 3-4minuty(je nutné mít ´široký hrnec,knedlíky varem ještě nabydou
tenhle recept vznikl mnou metodou pokus omyl a jsou to zatím nejlepší knedlíky,dcera je jí samotné:-))
Kupované jsou drahé a chutnají jak papír...
DEJTE SI VAŘIT VODU HNED,NEŽ ZAČNETE KNEDLÍKY:-))
DOBROU CHUŤ
*dají se použít i sypké kvasnice.....pak to všechno jenom smíchat a dát kynout...je to rychlejší*

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

daba 16. 11. 2014, 15:34
Tak jsem dnes vyzkoušela. Těsto mi prakticky nevykynulo, ale knedlíky nakynuly při vaření. Ale nemají moc dobrou chuť, pohanková mouka je tam hodně cítit, jsou nahořklé a mají divnou vůni.
xynika 16. 11. 2014, 22:16
@daba Pohanková mouka ráda žlukne....a je také ke koupi různě namletá...používám hladkou.Dělala jsem je minulý týden a dopadlo to dobře. *-)Nám pohanková mouka nevadí,dělám vafle jenom z pohankové mouky... (pl)
xynika 14. 9. 2014, 13:24
jenom malá úprava receptu...je teď rychlejší :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie