Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Šlehačková bábovka - BZL

0.0
Šlehačková bábovka - BZL

Potřebné ingredience

1,5 hrnku bezlepkové mouky Jizerka, 1 hrnek cukru krupice, 3 vejce, 2,5 dcl šlehačky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový puding

Postup přípravy

Vejce s cukrem utřeme do pěny. Přidáme šlehačku a opět promícháme. Pak dáme mouku, prášek do pečiva a puding. Vše důkladně promícháme do hladka a hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. V předem předehřáté troubě pečene cca 45minut, na teplotu 150 - 180stupňů (podle trouby).

Rychlá a jednoduchá příprava, bez vážení :-)

Těsto jsem použila i na dortový korpus a dílo se moc povedlo.


TIPY:
1) puding může být i s jinou příchutí, případně se nemusí dávat vůbec a nebo místo něj dát lžičku jedlé sody.

2) pro výraznější chuť se může přidat vanilkový cukr, nastrouhaná citronová kůra....

3) pro dvoubarevnou bábovku - cca 1/4 těsta nechat v míse a pak do něj přidat lžici kakaa a trošičku mléka. Promíchat a vlít do formy ke zbytku těsta.

4) na vysypání formy používám amarantovou nebo rýžovou mouku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Monikena 12. 2. 2012, 19:28
Moc dobrá-jen se po ní zaprášilo (Y)
paulinac 4. 12. 2011, 19:35
Fantastická bábovka!!!! Nedávala jsem puding, ale jedlou sodu, byla vláčná i třetí den - vážně dobrá! Dietu má syn a moc sladké koláče, bábovky apod. nejí, ale tahle do něj "zahučela" :-)
Ali81 1. 12. 2011, 13:04
Jani, díky za recept. Bábovka se povedla. Teď už mít jen v zásobě dostatek bezlaktózové šlehačky a můžu ji péct pro všechny. :-) Byla fakt super i na druhý den. Já trošku změnila poměr mouky, co to udělá a je to ok. Dala jsem hrnek jizerky a půlhrnek unimixu. Všem co ji vyzkouší přeji dobrou chuť. Alice (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie