(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Šlehačková bábovka - BZL
Potřebné ingredience
1,5 hrnku bezlepkové mouky Jizerka, 1 hrnek cukru krupice, 3 vejce, 2,5 dcl šlehačky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový puding
Postup přípravy
Vejce s cukrem utřeme do pěny. Přidáme šlehačku a opět promícháme. Pak dáme mouku, prášek do pečiva a puding. Vše důkladně promícháme do hladka a hotové těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. V předem předehřáté troubě pečene cca 45minut, na teplotu 150 - 180stupňů (podle trouby).
Rychlá a jednoduchá příprava, bez vážení :-)
Těsto jsem použila i na dortový korpus a dílo se moc povedlo.
TIPY:
1) puding může být i s jinou příchutí, případně se nemusí dávat vůbec a nebo místo něj dát lžičku jedlé sody.
2) pro výraznější chuť se může přidat vanilkový cukr, nastrouhaná citronová kůra....
3) pro dvoubarevnou bábovku - cca 1/4 těsta nechat v míse a pak do něj přidat lžici kakaa a trošičku mléka. Promíchat a vlít do formy ke zbytku těsta.
4) na vysypání formy používám amarantovou nebo rýžovou mouku
Rychlá a jednoduchá příprava, bez vážení :-)
Těsto jsem použila i na dortový korpus a dílo se moc povedlo.
TIPY:
1) puding může být i s jinou příchutí, případně se nemusí dávat vůbec a nebo místo něj dát lžičku jedlé sody.
2) pro výraznější chuť se může přidat vanilkový cukr, nastrouhaná citronová kůra....
3) pro dvoubarevnou bábovku - cca 1/4 těsta nechat v míse a pak do něj přidat lžici kakaa a trošičku mléka. Promíchat a vlít do formy ke zbytku těsta.
4) na vysypání formy používám amarantovou nebo rýžovou mouku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Monikena
(upraveno)
12. 2. 2012, 19:28
Moc dobrá-jen se po ní zaprášilo

nahlásit
paulinac
(upraveno)
4. 12. 2011, 19:35
Fantastická bábovka!!!! Nedávala jsem puding, ale jedlou sodu, byla vláčná i třetí den - vážně dobrá! Dietu má syn a moc sladké koláče, bábovky apod. nejí, ale tahle do něj "zahučela"

nahlásit

Ali81
(upraveno)
1. 12. 2011, 13:04
Jani, díky za recept. Bábovka se povedla. Teď už mít jen v zásobě dostatek bezlaktózové šlehačky a můžu ji péct pro všechny.
Byla fakt super i na druhý den. Já trošku změnila poměr mouky, co to udělá a je to ok. Dala jsem hrnek jizerky a půlhrnek unimixu. Všem co ji vyzkouší přeji dobrou chuť. Alice


nahlásit