(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Bezlepková doboška
Potřebné ingredience
CESTO: 750 g bezlepkovej múky Promix Uni alebo P, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva Oetker, 2 vajíčka, 120 g hery, 150 ml mlieka KRÉM: 3 zlaté klasy, 1L mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, , 1,5 hery alebo palmarinu. POLEVA: 1 várová čokoláda Orion a 100 g cery.
Postup přípravy
Z uvedených surovín vypracujeme cesto. Rozdelíme na 5 bochníkov, rozvaľkáme a dáme piecť na suchý plech. Ja pečiem na obrátenom plechu. Pláty majú byť po upečení pekné bledé, nie tmavé. Pečú sa rýchlo, treba dávať pozor.
Plnka: z mlieka, vanilkového cukru, kr.cukru a zlatých klasom uvaríme hustý krém. Po vychladnutí vmiešame maslo a kakao.
4 pláty natierame plnkou a postupne ukladáme na seba. Pláty sú krehké, dajte pozor, aby sa nelámali.
Zaťažíme, necháme zmäknúť aspoň 12 hodín.Polejeme čok. polevou.
Doboška je perfektná, mäkučká.
Plnka: z mlieka, vanilkového cukru, kr.cukru a zlatých klasom uvaríme hustý krém. Po vychladnutí vmiešame maslo a kakao.
4 pláty natierame plnkou a postupne ukladáme na seba. Pláty sú krehké, dajte pozor, aby sa nelámali.
Zaťažíme, necháme zmäknúť aspoň 12 hodín.Polejeme čok. polevou.
Doboška je perfektná, mäkučká.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
9. 7. 2009, 10:16
pramelka
(upraveno)
8. 7. 2009, 13:05
vypadá to moc ňamkově ,ale co je to zlaté klasy a 100g cery-to jako ceresol?
hela60
(upraveno)
8. 7. 2009, 22:52
@pramelka
cera je stužený tuk čo sa dáva do polevy. Neviem čo je to u vás???? hm a to sme bývali jedna republika http://ke.potraviny.eu/oleje-tuky-margarin/tuky-margarin/cera-rastlinny-pokrmovy-tuk-palma-tumys-1ks-250g.html Zlatý klas je u nás pudingový prášok od Oetkera, je bezlepkový, lebo je zo škrobu a nie z múky. http://www.nakupsi.sk/katalog-vyrobkov/koreniny/pudingy/zlaty-klas
marbrix
(upraveno)
8. 7. 2009, 12:31
vypadá úžasně