Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Bezlepkový dort

0.0
Bezlepkový dort

Potřebné ingredience

6 polévkových lžic krystalového cukru 3 celá vejce 3 polévkové lžíce oleje 6 polévkových lžic bezlepkové mouky Jizerka, tenhle jsem míchala 3 lžíce Jizerka a 3 lžíce Schar C 1/2 prášku do pečiva na potahovou hmotu 500g polotučného sušeného mléka 250g moučkového cukru 2 polévkové lžíce kukuřičného sladu 2 polévkové lžíce studené vody (můžeme přidat více, ale opatrně, raději až později) 1 polévková lžíce oleje možno přidat mandlové aroma na náplň marmeládu 250g másla moučkového cukru dle chuti 2 vanilkové pudinky možno trochu rumu nebo rumového aroma mléko (smetanu)

Postup přípravy

1/2 cukru ušleháme s bílky na tuhý sníh. Zbytek cukru a žloutky utřeme do pěny, přidáme olej, prášek do pečiva a mouku. Opatrně zašleháme sníh.
Rozdělíme na 3 díly a upečeme při 170stupních 3 tenčí korpusy. Necháme pořádně vychladit.
Uděláme krém - Uvaříme pudink (buď v mléce nebo jen ve vodě) a necháme pořádně vychladit, promícháváme to, aby se neudělat tlustý škraloup. Můžeme udělat i pudink Oetker Olé - bez vaření, odpadá nám chlazení a škraloup. Utřeme cukr a máslo. Zašleháme opatrně vychladlý pudink.
Korpusy potřeme marmeládou. Když je hustá, můžeme ji rozředit sirupem nebo citronovou šťávou. Na marmeládu natřeme krém, položíme další korpus, potřeme marmeládou atd. Zbytkem krému potřeme okraje dortu.
Potahovou hmotu uděláme tak, že prosijeme mléko a cukr, ve vodě nebo oleji rozpustíme potravinářskou barvu, přidáme do směsi, přidáme olej a vodu, kukuřičný slad popřípadě Aroma a hněteme a hněteme a hněteme. Když je hmota tuhá, opatrně rozředíme kapkou vody, když je řídká, přidáme cukr.
Pokud hmotu používáme druhý den, můžeme ji lehce ohřát v mikrovlnce (tak 20 vteřin), ona změkne a lépe se s ní pracuje. Vyválíme tenkou placku, musí být větší než je dort, myslete na výšku dortu. Hmotu dáme na dort, na bocích opatrně uhlazujeme. Přebytečnou hmotu ořežeme a ze zbytku uděláme hada, kterého obtočíme kolem spodní strany dortu aby byl hezký. Ozdoby dle fantazie. Kytičky jsou udělány vykrajovátkem a pak smotány.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

cherba 12. 2. 2010, 22:48
(clamp) (clamp) (^) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie