(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Bezlepkový chléb

Potřebné ingredience
400g bezlepkové mouky Schar mix B, 100g mouky Teff, 500ml vody pokojové teploty, 1,5 kávové lžičky soli, 0,5 káv.lžičky suš.droždí, lžíce olivového oleje, trochu drceného kmínu, nebo jiné koření, které vám chutná
Postup přípravy
Naliju si do mixéru vodu a lžíci oleje, pak nasypu mouku smíchanou s droždím, solí, kmínem... a zamíchám na hladké těsto....zabere mi to tak 5min
Zadělám mísu fólii a nechám přes noc kynout na teplém místě ( já to strčím do trouby....vyplé!!)
Ráno těsto vyndám na pomoučenou fólii, nebo podložku, rukama vytvořím placku čtverec a přehnu každý kraj směrem dovnitř (zprava, zleva, zvrchu a zespodu). Tento bochník pak vložím na pomoučenou utěrku a dám do misky(zase to zakryju rohy utěrky) a nechám ještě 3hoď kynout......toto zabere taky 5min
Po 3 hodinách si nahřeju troubu na 250c, vložím nahřát zapékací mísu.....a jak je nahřátá, vložím bochník do misky, zaklopím a peču 30min...pak ještě 10min bez poklice.
Po vyndátí z trouby jemným rozprašovačem postříkám vodou a nechám vychladnout na mřížce....
Řekla bych, že je to práce max.na 15min, jenom časově náročné......ale po 2letech pečení bezlepkových chlebů je tento chleba pro mě vítěz č.1!!!!! A stojí mi za to, ho upéct!!!!
Zadělám mísu fólii a nechám přes noc kynout na teplém místě ( já to strčím do trouby....vyplé!!)
Ráno těsto vyndám na pomoučenou fólii, nebo podložku, rukama vytvořím placku čtverec a přehnu každý kraj směrem dovnitř (zprava, zleva, zvrchu a zespodu). Tento bochník pak vložím na pomoučenou utěrku a dám do misky(zase to zakryju rohy utěrky) a nechám ještě 3hoď kynout......toto zabere taky 5min
Po 3 hodinách si nahřeju troubu na 250c, vložím nahřát zapékací mísu.....a jak je nahřátá, vložím bochník do misky, zaklopím a peču 30min...pak ještě 10min bez poklice.
Po vyndátí z trouby jemným rozprašovačem postříkám vodou a nechám vychladnout na mřížce....
Řekla bych, že je to práce max.na 15min, jenom časově náročné......ale po 2letech pečení bezlepkových chlebů je tento chleba pro mě vítěz č.1!!!!! A stojí mi za to, ho upéct!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

skailar
(upraveno)
29. 2. 2020, 20:08
Bože to je dobrota.. Chléb naprosto dokonalý.. Ještě lepší než klasický s lepkem.
Moccc děkuji, takhle dlouho jsem si už nepochutnala
a mě tedy nakynul, taky ve vypnuté troubě, za 2h




nahlásit

itinka007
(upraveno)
5. 2. 2020, 12:10
Dobrý den, můžu se zeptat prosím kde se daji koupit tyto mouky?moc děkuji
nahlásit
liaji
(upraveno)
1. 1. 2020, 21:04
vidím, že komentáře jsou staré už několik let nicméně se přidávám k pozitivnímu hodnocení.opravdu skvělý, jednoduchý chleba.ingredience si nachystám večer do mísy od robota, ráno jen přidám vodu, zapnu míchadlo na 5 minut a nechám kynout. jak příjdu z práce, tak udělám krok č.2 a po 3 hodinách dám chleba do trouby. ještě se nestalo, aby se nepovedl. je bomba i dlouho vydrží. kdyby měl někdo tipy jak jen vylepšit/oživit sem s nimi
. díky moc za tento super recept


nahlásit

Matulajzka
(upraveno)
16. 7. 2014, 21:28
Teeeda, musím říct, že chleba nemá chybu
vůbec to není žádná "bezbublinkatá" zdrclá placka, ale luxusní chlebík, který musím říct, že směle může konkurovat doma pečeným chlebům s lepkem
a to jsme použili jen mouku schar mix!! šmankote a ta kůrčička
dědovi se na voňavý chlebík vrhla hned cellá rodina








nahlásit
crohn
(upraveno)
5. 1. 2014, 18:19
Dobrý večer Zdeni, já peču pro manžel 13 let a toto je nejlepší chleba, který jsem udělala. Dala jsem místo teff mouku z quinoa - výborný, výborný!!!! Jestli to nebude vadit, budu tento recept všude ( samozřejmě s Vaším jménem )dávat dál.





nahlásit

mmacekk
(upraveno)
22. 12. 2013, 22:03
Dobrý večer Zdeni, moooc vám děkuji za receptík
konečně chleba který chutná všem a hlavně prckovi
už jsem v to ani nedoufala
Přejeme vám krásné Vánoce











nahlásit
ilysek
(upraveno)
7. 12. 2013, 20:29
Dobrý den, velice mě zaujal Vás recept ne bezl.chleb. Chci se zeptat bochnik když přendate na pomoc.uterku tak,ze přehnute rohy zůstanou nahoře nebo budou dole na uteče. A ještě prosím jak mate velkou zapékají misku a jak vysokou a je skleněná. Rada bych synovi konečně upekla dobrý chléb. Koupené a upecene chleby i rohliky mi většinou nechce. A ani se mu nedivím. Velice děkuji I.J.
nahlásit

U kočky Báry
(upraveno)
3. 12. 2013, 5:23
Já ho zkoušela už dvakrát a ani jednou se nepovedl

nahlásit

J.P.T.E
(upraveno)
27. 11. 2013, 22:49
Toto je první chleba co se mi fakt povedl.I když jsem použila jen mouku Schar mix B je výborný
.Díky za recept




nahlásit