(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bezlepkový chléb
Potřebné ingredience
400 ml vody, 2 VO oleje, 1MO octu, 400 g mouky Schar Mix B, 1 MO vrchovatá celého kmínu, 1 MO vrchovatá soli, 3/4 MO sušeného droždí s ptákem (vlaštovkou) nebo 1/3 čerstvého droždí, 1 MO cukru,
Postup přípravy
VO = velká odměrka, MO = malá odměrka.
- bezlepkový program, kůrka tmavá, hmotnost 100g.
Do pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny, pak mouku, kmín, na jednu stranu sůl a na druhou droždí a cukr. Zapneme bezlepkový program, kůrka tmavá, hmotnost 1000g.
Poslední dobou si do chleba nedávám ocet. S čerstvým droždím nemám vyzkoušené.Vyklopit cca 10 minut po vypnutí. Nechat vystydnout a pak nakrájet na krajíce a dát na mrazák. Bezlepkové pečivo nevydrží čerstvé. Vždycky si vyndám kousek chleba (buchty) a v mikrovlnce rozmrazím cca 1 minutu. Chutná mi teplé pečivo.
Recept mám od jedné paní.
Dobrou chuť!!!!!
- bezlepkový program, kůrka tmavá, hmotnost 100g.
Do pekárny dáme nejdříve tekuté suroviny, pak mouku, kmín, na jednu stranu sůl a na druhou droždí a cukr. Zapneme bezlepkový program, kůrka tmavá, hmotnost 1000g.
Poslední dobou si do chleba nedávám ocet. S čerstvým droždím nemám vyzkoušené.Vyklopit cca 10 minut po vypnutí. Nechat vystydnout a pak nakrájet na krajíce a dát na mrazák. Bezlepkové pečivo nevydrží čerstvé. Vždycky si vyndám kousek chleba (buchty) a v mikrovlnce rozmrazím cca 1 minutu. Chutná mi teplé pečivo.
Recept mám od jedné paní.
Dobrou chuť!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé