Zobrazit přihlášovací formulář
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový závin

Bezlepkový závin

Potřebné ingredience

300g Jizerky, 3/4 Hery (Stely, másla), 1 bílý jogurt, 1 ČL octa, špetka soli 2PL cukru moučka Náplň - jablka, skořicový cukr, bezlepková strouhanka

Postup přípravy

Všechno smícháme dohromady (pokud je těsto hutné, můžeme přidat jogurt nebo kapku mléka), když je řídké přidáme Jizerku. Těsto se nesmí lepit, ale držet krásně pohromadě.
Náplň…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bzl Štramberské uši

Bzl Štramberské uši

Potřebné ingredience

0.5kg bzl mouky já dělala z Jizerky -250g moučkového cukru -20dkg medu -4 vejce - 2 lžičky guarové gumy -1 prášek do pečiva - a koření - kávová lžička mletého anýzu (nemusí být) - kávová lžička mletého nového koření - kávová lžička umletého hřebíčku (taky nemusí být) a 2 kávové lžičky mletého badyánu. Badyán určitě použít, ostatní lze nahradit perníkovým kořením asi 2 lžičky

Postup přípravy

Všechno smíchat a dát na 24 hodin do ledničky.
Pak rozválet na tenké plátky, vykrojit kolečka o průměru asi 8cm),dát upéct a ještě teplé se musí zformovat do tvaru uší (já…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bzl piškotový dortík

Bzl piškotový dortík

Potřebné ingredience

6 polévkových lžic bzl mouky ( 3 Jizerka, 3 Schar Mix C) 6PL cukru krupice, krystal - 6PL mléka 1PL oleje 1/2 prášku do pečiva - 3 vejce - ovoce dle chuti aneb co je doma potřeba zužitkovat :o)) -želatina - tady Oetker dortové želé čiré Krém - 1/2másla, cukr dle chuti , puding, mléko

Postup přípravy

Vyšleháme bílky s troškou cukru, v další míse utřeme cukr se žloutky, přidáme, mléko, prášek do pečiva, mouku, olej a mléko. Vše důkladně zamícháme a zlehka zašleháme sníh z bílků…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Potřebné ingredience

6 polévkových lžic krystalového cukru 3 celá vejce 3 polévkové lžíce oleje 6 polévkových lžic bezlepkové mouky Jizerka, tenhle jsem míchala 3 lžíce Jizerka a 3 lžíce Schar C 1/2 prášku do pečiva na potahovou hmotu 500g polotučného sušeného mléka 250g moučkového cukru 2 polévkové lžíce kukuřičného sladu 2 polévkové lžíce studené vody (můžeme přidat více, ale opatrně, raději až později) 1 polévková lžíce oleje možno přidat mandlové aroma na náplň marmeládu 250g másla moučkového cukru dle chuti 2 vanilkové pudinky možno trochu rumu nebo rumového aroma mléko (smetanu)

Postup přípravy

1/2 cukru ušleháme s bílky na tuhý sníh. Zbytek cukru a žloutky utřeme do pěny, přidáme olej, prášek do pečiva a mouku. Opatrně zašleháme sníh.
Rozdělíme na 3 díly a upečeme…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové mufínky s jahodami

Bezlepkové mufínky s jahodami

Potřebné ingredience

200g Jizerky, 150g cukru krystal, 2 vejce, 60ml mléka (4 pol.lžíce), 60ml oleje 1/2 vanilkového cukru, 1/2 kypřícího prášku.

Postup přípravy

Cukr s vejci ušleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr, kypřící prášek, mléko, olej a Jizerku. Vše důkladně promícháme a vlijeme do forem na mufínky. Pro variantu s želé naplnit…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové tyčinky z listového těsta

Bezlepkové tyčinky z listového těsta

Potřebné ingredience

na těsto je třeba (pokud jej nekoupíte v eshopu hotové. dělá se polské nebo německé) 250 g bezlepkové mouky Jizerka, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker, špetka soli, 200 g tvarohu, 160 g margarínu (dle chuti nebo klasické máslo) Suroviny na ochucení těsta: 1 vejce, lehce našlehané 50 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra 50 g jemně nastrouhaného parmazánu 50g taveného sýra - dle chuti čerstvě prolisovaný česnek trocha soli na slané těsto ...

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200°C. Těsto potřete vejcem a posypejte sýry, solí, česnekem dle chuti. Plát pak v půli překlopte a pevně přimáčkněte. Poté ho…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové housky

Bezlepkové housky

Potřebné ingredience

180g Jizerky, 100g Schar B, 1/2 sáčku droždí (s vlaštovkou) a nebo 1/2 balíčku čerstvých, 50ml mléka, 150ml vlažné vody, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1/2 lžičky guarové gumy, 1 lžíce oleje, vaječný žloutek na potření a nebo stačí potírat vodou, semínka na pospání lněné semínko, kmín, sezam , hrubozrnná sůl

Postup přípravy

V mléce uděláme z droždí a cukru kvásek. Všechny přísady smícháme v míse na hutnější těsto, nesmí se lepit. Necháme pod utěrkou vykynou cca 40minut. Poté vyjmeme a na vále…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový bílý chléb

Bezlepkový bílý chléb

Potřebné ingredience

180g Jizerky, 120g Schar B, lžička cukru 1 a 1/2 lžičky soli 3/4 sáčku droždí (s modrou vlaštovkou) 100ml vlažného mléka 300 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 1 lžička guarové gumy

Postup přípravy

Ve vlažném mléce uděláme kvásek - přisypeme droždí a cukr. necháme kvasinky pracovat a začneme vážit.
Do pekárny dáme obě mouky, olej, guarovou gumu, sůl a nakonec kvásek a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový kynutý "houskový" knedlík

Bezlepkový kynutý "houskový" knedlík

Potřebné ingredience

200g bezlepkové mouky Jizerka (může být i jiná, pak to ale chutná po kukuřici, sóji atd.), 1 kávová lžička soli, 150ml vlažného mléka, 2 polévkové lžíce oleje, 1 vejce (když se nedá, není to tak žluté a hůře se to k sobě lepí) 1/2 kávové lžičky guarové gumy, 1/2 sáčku droždí (použila jsem to s modrou vlaštovkou - francouzské) 1/2 lžičky cukru (aby se mohl udělat hezký kvásek) 2 lžíce pohankových pukanců (já je měla doma, tak jsem dala tohle) nebo neochucených burisonů nebo namočeného bezlepkového pečiva.

Postup přípravy

Nejprve do vlažného mléka vsypeme droždí a cukr, zamícháme a necháme chvíli pracovat. V míse si zamícháme pukance (burisony nebo pečivo) s moukou, guarovou gumou, vejcem, olejem…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové preclíky, tyčinky a jiné

Bezlepkové preclíky, tyčinky a jiné

Potřebné ingredience

100g bezlepkové mouky Jizerka, 100g tuku (Hera, Stela, ...), 100g taveného sýru bez příchuti (Smetanito, Apetito,...), 2 vejce (1do těsta a druhé na potírání - lépe bílek do těsta a žloutek na potření), 1 čajová lžička soli, 1 čajová lžička kypřícího prášku (nejlépe Dr. Oetker) můžeme přidat 3 stroužky prolisovaného česneku (dle chuti, pro děti asi méně) na posypání - lněné a sezamové semínko, amarant, kmín, hrubozrnná sůl, mák ....

Postup přípravy

Suroviny smícháme, nejlépe šlehačem, když se nechce těsto spojit, tak doděláme rukama.
Těsto dáme asi na hodinku odležet do ledničky.
Pak vyválíme asi na 3-5mm silné pláty…

Zobrazit více...

Kategorie