Bzl Štramberské uši

Potřebné ingredience
0.5kg bzl mouky já dělala z Jizerky -250g moučkového cukru -20dkg medu -4 vejce - 2 lžičky guarové gumy -1 prášek do pečiva - a koření - kávová lžička mletého anýzu (nemusí být) - kávová lžička mletého nového koření - kávová lžička umletého hřebíčku (taky nemusí být) a 2 kávové lžičky mletého badyánu. Badyán určitě použít, ostatní lze nahradit perníkovým kořením asi 2 lžičky
Postup přípravy
Pak rozválet na tenké plátky, vykrojit kolečka o průměru asi 8cm),dát upéct a ještě teplé se musí zformovat do tvaru uší (já mám takové udělátko ze dřeva) a dát na vychlazení do skleničky, aby to drželo formu. Používám skleničky od přesnídávky.Ty malinké uši vykrojuji normální formičkou a chladnout dávám do malého štamprlátka. Při tom kroucení používám samozřejmě utěrku a tou spodní stranou, na které se to peklo to točím dovnitř ucha.Pozor se strašně lámou, chce to dělat po menších částech a raději ty malé. Já jsem udělala hodně uší, ale taky hodně srdíček, protože jsem už neměla nervy, když se to lámalo. A uši pak uložit na chladné místo, přikrýt utěrkou a změknou až tak po týdnu, jako perníčky. Pud to chcete urychlit, může se to dát do igelitu.

Na takové plátky vyválíme a dáme do trouby na cca 180stupňů a pečeme až trošku zčervenají.

Ještě teplé vytáhneme z trouby a v utěrce zformujeme do tvaru ucha - já na to mám "udělátko - hříbeček". Stranou, kterou se to peče na plechu (na papíře) , tu stranu musíme mít jako vnitřní stranu ucha, jinak to nebude hezké.

Ihned po stočení dáme do skleničky a necháme vychladnout. Až poté vytahujeme ze sklenice!

Hotové uši necháme asi týden změknout, lze to urychlit uchováváním v igelitovém sáčku.
Pokud se budou uši hodně lámat, doporučuji vykrajovat jako obyčejné perníčky. :o))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu



