Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bezlepkové ciabaty

0.0
Bezlepkové ciabaty

Potřebné ingredience

350 g Jizerky, 100 g Shär mix B, 50 g pohankové mouky, 40 g olivového oleje, 3 ČL soli, 1/2 kostk ykvasnic ( či necelá půlka sušených s ptákem), 1 ČL cukru, 350 ml vody. Náplň : protlak či kečup, česnek, oregáno, olivy párek, sýr, cibule .... prostě cokoli máte rádi :-)

Postup přípravy

zadělám kvásek a mezitím si vše odvážím a nasypu do mísy. Až kvásek vzejde, naliju k sypké části a vypracuji vláčné těsto. Nechám ho pak trochu odpočinout a vzejít, ale ne dlouho, tak 15-20 minut a pak jej rozdělím na 2 části a každý pak vyválím na plát, ne moc tenký, protože těsto je řidší a se více trhá, proto hodně podmoučím vál !!! Pomažu protlakem, kd ejsem utřela prolisovaný česnek, dávám víc, máme rádi výraznější chuť ... pak přidám podle chuti - my rádi černé olivy ale můžou být kllidně i zelené či vůbec ... zamotám a pak nakrájím na kousky a dám na plech. Nechám ještě chvíly vykynout na plechu ( já nechávám kynout v troubě na 50°C). Peču na pečícím papíru a tak není třeba pomazání plechu. Okraje ciabaty se mohou n aplechu k sobě trochu přitlačit, aby nebyly tak otevřené, ale já nedělala ... peču na 200° v elektrické troubě do zlatova. Dobrou chuť !!!
P.S. já dala jsen 10 g pohankové mouky\, protože mám jen na hrubo namletou a ta více barví a tak jsem zbytek dosypala červenou Finax moukou (40g), tak nevím, zda to bylou tímhle, že byly tak úžasně nadýchané !!! Možná ano, protože tahle mouka je vhodná na pečení croasantů ... :-))

vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly

vyválíme na plát, který potřeme a poklademe ingrediencemi - tady protlak s česnekem, oregáno a černé olivy nakrájené na čtvrtky ...

smotaný plát - já ho udělala moc tenký a trochu se potrhal při motání, druhý už byl OK, udělala jsem ho silnější ...

nakrájené kousky před vložením do trouby

druhá půlka těsta, tentokrát s šunkou a olivami

hotovo, vońavé a křupavé :-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gabcina 3. 6. 2011, 13:25
dělala jsem z mouky Mantler, unimix, pohankové a směsi na tmavý chléb :-), protože už jsem měla jen tyto zbytky a musím říct vynikající (Y), moc jsem si pochutnala :-), bála jsem se, jak se s těstem bude pracovat, ale úplně super (Y), moc děkuji za recept :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie