Zobrazit přihlášovací formulář
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové bavorské vdolky

Bezlepkové bavorské vdolky

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 1 vejce, 2 PL cukru krystal, 1/2 kvasnic, 1/2 ČL soli, 1,5 PL oleje, 325 g Jizerky. Náplň: povidla či marmeláda, šlehačka

Postup přípravy

Ohřát mlíko, v misce utřu cukr s vejcem, přidám půlku teplého mléka, kam nadrobím kvasnice a zamíchám, až s erozpustí. Nechám cca 10 minut vzejít, pak přidámk zbytek ingrediencí a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové ciabaty

Bezlepkové ciabaty

Potřebné ingredience

350 g Jizerky, 100 g Shär mix B, 50 g pohankové mouky, 40 g olivového oleje, 3 ČL soli, 1/2 kostk ykvasnic ( či necelá půlka sušených s ptákem), 1 ČL cukru, 350 ml vody. Náplň : protlak či kečup, česnek, oregáno, olivy párek, sýr, cibule .... prostě cokoli máte rádi :-)

Postup přípravy

zadělám kvásek a mezitím si vše odvážím a nasypu do mísy. Až kvásek vzejde, naliju k sypké části a vypracuji vláčné těsto. Nechám ho pak trochu odpočinout a vzejít, ale ne dlouho,…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové kynuté koláče s mákem

Bezlepkové kynuté koláče s mákem

Potřebné ingredience

Těsto dělám přesně podle receptu na přebalu Jizerky na tlačené koláče, je to moje univerzální těsto na vše kynuté : 200 g Jizerky, 35 g cukru krupice, 10 g droždí či 1/4 sáčku sušených kvasnic, 30 g másla či oleje, 3 g soli, 1 vejce, 100 ml vody. Maková nádivka : pomletý mák povařím v trošce mléka, kam dám podle ok (asi 2 PL) povidel či marmelády a mleté skořice (asi 2 malé odměrky). Posypka : trochu tuku, cukru krystal a Jizerky či rýživé polohrubé mouky.

Postup přípravy

Vše odvážím, smíchám a pak vválím kuličku těsta, kterou dám na plech a omoučenou skleničkou kuličku roztlačím na placku. Až mám plný plech, tak kolečka potřu rozkvedlaným…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
BZl svatební koláčky

BZl svatební koláčky

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g Jizerky, 35 g cukru krupice, 10 g droždí či 1/4 sáčku sušených kvasnic, 30 g másla či oleje, 3 g soli, 1 vejce, 100 ml vody. Nádivka: tvaroh, cukr, vanilkový cukr, žloutek, citrónová kůra Na vrch: povidla a žmolenka - třetina másla, třetina cukru krupice a třetina mouky- já dala rýžové polohrubé.

Postup přípravy

vše smícháme, vytvarujeme placku, naplníme, pak uzavřeme rohy a vytvarujeme kuličku, kterou na plechu zloštíme, dáme spojem nahoru na nějž dáme povidlo a necháme vykynout. Já…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
BZL tmavý chleba

BZL tmavý chleba

Potřebné ingredience

400 g bezlepkové mouky, 400 ml vlažné vody, 50 ml oleje, 1 ČL soli, půl sáčku sušeného droždí či půl kostky klasického droždí

Postup přípravy

Já dneska použila hnědou Finax mouku v poměru 200 g a 200g Shär B. Jindy také používám Jizerku místo Shäru a místo hnědé Finaxky třeba zelenou, ale to bude světlý chléb. Ta hnědá…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
BZL jogurtový koláč s drobenkou

BZL jogurtový koláč s drobenkou

Potřebné ingredience

1 kelímek jogurtu, 1/2 kelímku hrubé rýžové mouky, 1/2 kelímku Jizerky, 1/2 sáčku prdopeče, 1/2 kelímku cukru, (můžte navíc přidat i sáček vanilkového), 1/2 kelímku oleje či rozpuštěného másla, 1 vejce, kompot dle chuti (třeba meruňky, brokve, trnky jako já na obrázku ...). Drobenka: 100 g rýžové mouky (nebo třeba jen Jizerky), 80g tuku a 80g cukru krystalu

Postup přípravy

Vše smíchat ( já neměla hrubou rýžovou, ale jen hladkou mouku) , nalít do vymazané dortové formy a péct asi 30 minut na 180°C, ale je to individuální dle vaší trouby, já mám…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové minibagetky

Bezlepkové minibagetky

Potřebné ingredience

350 ml vlažné vody, 5 g soli, 20 g másla či 2 PL oleje, 330 g Shär Mix B, 20 g pohankové mouky, 40 g medu či 2 PL medu, 12 g čerstvých kvasnic

Postup přípravy

Zadělala jsem s 1 PL medu kvásek, pak smíchala suchou směs, přidala tekutou směs a do formy na mufíny dala kouličky z těsta. Nechávám nakynout v troubě při 50°C (je to rychlejší)…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkový světlý chléb z pekárny

Bezlepkový světlý chléb z pekárny

Potřebné ingredience

500 g bezlepkové mouky, 500 ml vlažné vody, 6 PL oleje, půl sáčku sušených kvasnic či půl kostky klasických, trošku curku ke kvasnicícm, sůl (asi tak 7g) a kdo chce, tak semínka dle chuti, já dala tentokrát trochu slunečnicových.

Postup přípravy

Dneska jsem smíchala mouky Shär B a to asi 200 g, 200 g Jizerky a zbytek do toho půl kila Finax zelená.
Vše naházela do pečky a dala míchat. Při míchání trochu ze začátku…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Rohlíky a sýrové večky

Rohlíky a sýrové večky

Potřebné ingredience

500g Jizerky, 350 ml vlažné vody, 7g soli, půlka kvasnic, 20 g rozpuštěného másla ( já dala Stellu, páč syn nemůže i mléko a vše z něj).

Postup přípravy

Zadělala jsem kvásek s troškou cukru, odvážila mouku, přidala še ostatní do mísy a zamíchala. Pak jsem dala těsto do formy na bagety a dala do trouby kynout a po vykynutí pekla…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
BZL chleba z pekárny

BZL chleba z pekárny

Potřebné ingredience

200 g Jizerky, 200g Shär B, asi 50g pohankové mouky, 2 ČL instaního droždí s ptákem, asi 430 ml studené vody, 2 PL oleje, asi 1,5 ČL cukru, 2 ČL soli a semínka dle libosti (nemusí být) - já dala slunečnicové, dýňové, lněné a psyllium.

Postup přípravy

Při míchání jsem těstu trochu pomáhala, vody dala trochu víc, původní recept měl 400ml, ale těsto musí být trošku řidší, né tuhé. Před tím, než začalo kynout vytáhla jsem háky a…

Zobrazit více...

Kategorie