Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Bezlepkový světlý chléb z pekárny

0.0
Bezlepkový světlý chléb z pekárny

Potřebné ingredience

500 g bezlepkové mouky, 500 ml vlažné vody, 6 PL oleje, půl sáčku sušených kvasnic či půl kostky klasických, trošku curku ke kvasnicícm, sůl (asi tak 7g) a kdo chce, tak semínka dle chuti, já dala tentokrát trochu slunečnicových.

Postup přípravy

Dneska jsem smíchala mouky Shär B a to asi 200 g, 200 g Jizerky a zbytek do toho půl kila Finax zelená.
Vše naházela do pečky a dala míchat. Při míchání trochu ze začátku pomáhám, protože se to kolikrát od spodu nepromíchá dle mých představ.
Když mám pocit, že je těsto hutnější, tak přidám více vody, těsto v pečce může být trochu řidší, pak je chleba vláčnější a "mokřejší".
Nemám pečku na bezlepkový program a tak kombinuji dva a to 1,30 hod na míchání a kynutí ( 30 minut s přestávkama míchá a hodinu kyne) a pak jen program Rychlý, kdy hodinu peče. Někdy to pak zapnu ještě jednou a nechám péct třeba kousek déle, když mám pocit, že to ještě trochu chce, pak vytáhnu ze zásuvky a chleba ihned vydělávám na mřížku. Máme totiž rádi křupavou kůrku a když jej necháme déle v pečce, tak zvlhne a není to náš křupáček :-))
P.S. jen si vyčíhnu dobu, kdy pečka už nemýchá a začíná kynutí a vytáhnu si háky ven, nemám ráda, když se chleba peče s nimi ....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

misasto 1. 12. 2011, 18:34
Simi, jestli jsem správně pochopila kombinování programů - prvně hodinu a půl program těsto a pak hned hodinu pečení? Program Rychlý totiž v mé Etě trvá dvě hodiny, zase ještě hodinu míchá a kyne a hodinu peče... To se mi tím pádem moc nezdá.. Chlebík bych ráda vyzkoušela, vypadá úžasně nadýchaně (Y)
Stepula 28. 11. 2011, 11:43
krásný, ,,,,prosím o veškeré rady, mě né a né se podařit upéct chleba. Peču sice v pekárně, mám tam i program BEZLEPKOVÝ, ale co z toho vždy vyleze, je opravdu tak slípkám. Střídám mouky, i hotové směsy a upéct krásný chléb né a nééééé. Proč???
Verča-Berda 27. 11. 2011, 16:25
Dobrý den Simi (F) před chvílí jsem dopekla Váš chleba (jidlo) ,pekla jsem ho z poloviční dávky v troubě, (Z) toho sní málo .Vynikající chuťově,první,co se mně povedl (Y) (Y) (Y) ,přidala jsem sušenou petržel a drcený kmín,hned si ho jdu zapsat :-) .Krásnou první adventní neděli (hello) ............ (K) Verča (K) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3854894 http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3854891
Mišáček 19. 7. 2011, 22:48
V jaké pekárně prosím chlebík pečete.Mám duplicu vital a BZL chleba, který potřebuji pro syna, se mi povedl jen 1x asi zázrakem, jinak to můžu házet slipkám (pl) Při ceně BZL mouky je to fakt na 8o| 8o| 8o| Který je to program s tím hodinovým kynutím a 30 minutama mícháním, prosím :-$ :-$ :-$ Už si nevím rady a tu pekárnu asi brzo vzteky (palice)
fialka 75 27. 7. 2011, 15:46
@Mišáček Míšo, já mám obyčejnou za 1000,- z makra, BZL program nemá a tak kombinuji 2 programy, kdy jedne je 1,30 hod a obsahuje 30 min míchíní a hodinu kynutí a pak přepínám na program rychlý a peču hodinu. Ale upřímně, v pekárně už téměř chleba nepeču, peču v klasické troubě ve formě n ahranatý biskupský chlebíček a je to mnohem ryhlejší a chléb i chutnější, má krásnou kůrku ...
alimraj1 9. 5. 2010, 18:47
prosím mÍchat :-$
fialka 75 9. 5. 2010, 19:45
@alimraj1 díky za upozornění ,-) jsem si spletla míchání se smýkáním ... no budu muset kuknout synovi do učebnice, zrovna se vyjmenovaná slova učí (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie