Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Domácí zapečené flíčky

0.0
Domácí zapečené flíčky

Potřebné ingredience

30 dkg hrubé mouky,2 vejce,500g libového uzeného masa,,tuk,2 dl mléka,3 vejce,pepř,sůl,strouhanka,zel.petrželka

Postup přípravy

Když mám čas dělám si flíčky doma je to báječná dobrota ,úplně něco jiného než kupované.
Na vál si dáme mouku do středu uděláme důlek do něj rozklepneme vejce,přidáme 2 lžíce studené vody a zpracováváme širším nožem-mouku a vodu přidáváme dle potřeby těsto musí být tuhé.Dobře propracujeme.Pak si ho rozdělíme na několik bochánků a necháme asi 30 min odležet.Poté každý bochánek rozválíme na tenkou placku a necháme na utěrce mírně oschnout.Pak ostrým nožem nakrájíme potřebný tvar./flíčky,široké nudle,tenké nudličky do polévky/.Nakrájené je a ještě necháme proschnout.
Než budeme mít flíčky hotové uvaříme si uzené maso do měkka/ z vývaru dělám uzenou polévku/.,které po vystydnutí nakrájíme na menší kostky.
Flíčky si uvaříme ve slané vodě-scedíme je a necháme okapat.Nasypme k nakrájenému masu do mísy osolíme ,opepříme,můžeme přidat trochu muškát.květu a promícháme.Vymažeme si pekáček sádlem,vysypeme strouhankou směs do něj urovnáme a zapečeme.Rozmícháme si v mléce vejce a zel.petrželku a po zapečení flíčky polijeme a dopečeme do zlatova.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

helša 29. 7. 2010, 9:10
Mňam hned bych si dala (Y) (pl) ale u nás to nikdo nejí,takže se s tím tak trápit,aby to pak nikdo nejedl to ne :-@ Ale vypadá to moc dobře (clamp) (Y) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie