Vynikající zapečené Cannelloni
Potřebné ingredience
600 g mleté hovězí maso, 2 plechovky loupaných rajčat, 250 g těstovin cannelloni, 2 střední cibule, 1 šlehačka 33%, 300 g sýru eidam, 1 lžička moučk.cukru, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička sladké mleté papriky, 2 lžičky oregana, sůl, pepř, olej
Postup přípravy
Na řadu přichází plnění trubiček - cannelloni - masovou směsí plníme trubičky tak, aby byly plné. Poté je klademe těsně vedle sebe a také na sebe do zapékací mísy.
V závěrečné fázi vezmeme šťávu z rajčat, kterou smícháme se 33% smetanou ke šlehání, osolíme a opepříme. Vzniklou omáčkou polijeme cannelloni a dáme péct do trouby na 190°C, pečeme zakryté asi hodinu, zhruba 15 min před koncem posypeme nastrouhaným eidamem a zapečeme.
Potřebné suroviny
Orestovaná cibulka, maso, přidané koření
Loupaná rajčata v plechovce oddělíme od jejich šťávy
Pokrájená rajčata z plechovky přidáme k masu
Hotová masová směs
Taková vznikne omáčka, když smícháme šťávu z loupaných rajčat a šlehačku, tuto omáčku osolte a opepřete
Omáčkou pokryjte dno zapékací mísy
Naplněné cannelloni - celé balení, tedy 250 g
Cannelloni zalité omáčkou
Takto vypadá hotová bašta:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé