(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Chleba z bramborové vody

Potřebné ingredience
Budeme potřebovat 400 ml osolené, okmínované vody z uvařených brambor (máme-li míň vody, dolijeme vodou), 200 g Jizerky, 200 g Mix B a 1 a 1/2 kávové lžičky sušeného droždí (nebo 15 g čerstvého). Můžeme přidat semínka dle chuti, chlebové bzl. koření,
Postup přípravy
Pokud pečeme v pekárně: dáme přísady v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme bezlepkový program na cca 2 hodiny.
Pokud pečeme klasicky v troubě:
Vymícháme hladké těsto z uvedených surovin, dáme do sádlem vymazané formy na chleba (nebo do formy vystlané pečícím papírem) a necháme vykynout na cca dvojnásobek v troubě na 50oC. Po vykynutí pomašlujeme vodou, zapneme troubu a dle trouby pečeme cca 35-50 minut. Stav upečení kontrolujeme špejlí.
Pokud pečeme klasicky v troubě:
Vymícháme hladké těsto z uvedených surovin, dáme do sádlem vymazané formy na chleba (nebo do formy vystlané pečícím papírem) a necháme vykynout na cca dvojnásobek v troubě na 50oC. Po vykynutí pomašlujeme vodou, zapneme troubu a dle trouby pečeme cca 35-50 minut. Stav upečení kontrolujeme špejlí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé