Zobrazit přihlášovací formulář
BEZLEPKOVÁ DIETA
Výborný bezlepkový perník

Výborný bezlepkový perník

Potřebné ingredience

2 hrnky mletého cukru, 2 dcl oleje, 250 ml mléka, 3 vajíčka, 3 polévkové lžíce marmelády, 4 hrnky Jizerky napůl s Schar C, 1 prášek do perníku, 1 kávová lžička sody, 2 polévkové lžíce tekutého nebo rozpuštěného medu, rum, rozinky, pomleté ořechy nebo oříšky

Postup přípravy

Vyšleháme cukr s vajíčky. Přidáme olej, mléko, med a marmeládu. Poté přimícháme rozinky, ořechy a rum. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do perníku a sodou. Rozprostřeme…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové žemle se semínky na 6 ks

Bezlepkové žemle se semínky na 6 ks

Potřebné ingredience

150g zlaté Jizerky, 100g tmavé směsi na mouku z Kauflandu (Schneekoppe), 200 ml vlažné vody, 1 čajová lžička soli, 3 polévkové lžíce oleje, 20 g droždí, 2 vrchovaté lžičky předem namočeného lněného semínka.

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme pomocí lžíce hromádky, které vytvarujeme mokrou rukou do tvaru žemlí. Necháme kynout do dvojnásobku původní…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové piškoty - různé varianty

Bezlepkové piškoty - různé varianty

Potřebné ingredience

100 g bezlepkové mouky promix uni, 1 ks puding dr. oetker podle vlastní chuti (vanilkový, jahodový, čokoládový-), 3 vajíčka, 100 g cukr moučka, 1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy

Oddělíme si žloutky a bílky zvlášť. Mouku smícháme s pudinkem.

Z bílků a a 2 PL cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové zelňáky

Bezlepkové zelňáky

Potřebné ingredience

kyselé zelí, brambory (stačí jen pár), vajíčka, uzenina, sůl, majoránka, česnek, pepř, kmín, jizerka na zahuštění

Postup přípravy

Z kyselého zelí slijeme vodu a překrájíme ho na menší kusy. Oškrábané brambory postrouháme na struhadle, přidáme ostatní suroviny. Smažíme jako klasické bramboráky menší velikosti.

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Tvarohové mini koblížky

Tvarohové mini koblížky

Potřebné ingredience

1 kostka tvarohu ( 250g), 250 g bzl. mouky (Jizerky...), 4 vejce, 5 polévkových lžic mléka, sůl, 1/2 prášku do pečiva, trošku cukru (nemusí být)

Postup přípravy

Všechny suroviny smícháme dohromady v husté těsto. V případě nutnosti přisypáváme mouku. Rozpálíme pořádnou vrstvu oleje ve vysokém hrnci, pomocí lžíce nabíráme těsto a vkládáme…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové langoše

Bezlepkové langoše

Potřebné ingredience

Těsto: 450 g Jizerky, 250 ml kefíru (nebo kysaného podmáslí), 100 ml vlažného mléka, 1/2 kávové lžičky cukru, 3/4 kostky droždí, 2 g sody (1/2 kávové lžičky), 50 ml oleje.............. Varianty naa potření: kečup, česnek, strouhaný sýr, zakysaná smetana, marmeláda....

Postup přípravy

Z vlažného mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek. Do mísy dáme polovinu mouky, vykynutý kvásek a ostatní suroviny na těsto, vymícháváme a přidáváme zbytek mouky. Těsto nenecháváme…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepková margotka - dobrůtka

Bezlepková margotka - dobrůtka

Potřebné ingredience

1 dobrůtka nebo bobíkův mls, 2 hrnky bezlepkové mouky, 1 hrnek cukru, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 3 lžíce oleje, 3 lžíce mléka, 1 smetana šlehačka

Postup přípravy

Dobrůtku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře zamícháme. Vlijeme na vymazaný a bzl. moukou vysypaný plech a upečeme.

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Hrníčkový bezlepkový perník - náš nejoblíbenější, velmi jemný

Hrníčkový bezlepkový perník - náš nejoblíbenější,…

Potřebné ingredience

2 žloutky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek oleje, 3/4 hrnku vlažného čaje, 3 polévkové lžíce medu, 2 hrnky bezlepkové mouky (jizerky, mix c, ...), 1 bzl. kypřící prášek do perníku, 2 polévkové lžíce kakaa, trošku rumu, sníh ze dvou bílků.

Postup přípravy

Postup je opravdu velmi jednoduchý. Smícháme dohromady tekuté přísady, přídáme sypké a nakonec zamícháme sníh z bílků. Konzistence těsta by měla být velmi hladká. Těsto vlijeme na…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Chleba z bramborové vody

Chleba z bramborové vody

Potřebné ingredience

Budeme potřebovat 400 ml osolené, okmínované vody z uvařených brambor (máme-li míň vody, dolijeme vodou), 200 g Jizerky, 200 g Mix B a 1 a 1/2 kávové lžičky sušeného droždí (nebo 15 g čerstvého). Můžeme přidat semínka dle chuti, chlebové bzl. koření,

Postup přípravy

Pokud pečeme v pekárně: dáme přísady v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme bezlepkový program na cca 2 hodiny.

Pokud pečeme klasicky v troubě:
Vymícháme hladké těsto z…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové sušenky - vanilkové, skořicové, kakaové

Bezlepkové sušenky - vanilkové, skořicové, kakaové

Potřebné ingredience

Základní vanilkové těsto: 300 - 350 g bezlepkové mouky (já použila Schar Farine a stačilo mi to cca 320 g), 150 g Stely (nebo obdobného tuky), 120 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 kávová lžička vanilkového cukru, 1/2 prášku do pečiva Dr. Oetker do kakaového těsta: přidáme kakao - množství podle toho, jak hodně chceme mít těsto kakaové a obarvené do skořicového těsta přidáme mletou skořici 1-2 kávové lžičky

Postup přípravy

Všechny přísady zpravujeme rukama v těsto. Necháme odpočinout a vychladit v ledničce. Před zpracováním vždy těsto párkrát ještě rukama prohnětu. Poté vyválíme v placku. Já jsem…

Zobrazit více...

Kategorie