(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Bezlepkové piškoty - různé varianty
Potřebné ingredience
100 g bezlepkové mouky promix uni, 1 ks puding dr. oetker podle vlastní chuti (vanilkový, jahodový, čokoládový-), 3 vajíčka, 100 g cukr moučka, 1 balíček vanilkového cukru
Postup přípravy
Oddělíme si žloutky a bílky zvlášť. Mouku smícháme s pudinkem.
Z bílků a a 2 PL cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do husté pěny. Do této pěny postupně zlehka přimícháváme mouku a sníh z bílků.
Hotovým těstem naplníme zdobící sáček a stříkáme na plech vyložený papírem na pečení. Já sáček nemám, takže piškoty tvořím pomocí kávové lžičky - dělám na papír hromádky trošku dál od sebe, piškoty nabudou.
Pokud se těsto na papíře rozlévá do stran, přimícháme trochu mouky. Piškoty musí držet tvar.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200oC. Piškoty by měli zůstat světlé, po upečení necháme vychladnout na plechu, až poté sundáváme z papíru.
Z bílků a a 2 PL cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky, zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do husté pěny. Do této pěny postupně zlehka přimícháváme mouku a sníh z bílků.
Hotovým těstem naplníme zdobící sáček a stříkáme na plech vyložený papírem na pečení. Já sáček nemám, takže piškoty tvořím pomocí kávové lžičky - dělám na papír hromádky trošku dál od sebe, piškoty nabudou.
Pokud se těsto na papíře rozlévá do stran, přimícháme trochu mouky. Piškoty musí držet tvar.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200oC. Piškoty by měli zůstat světlé, po upečení necháme vychladnout na plechu, až poté sundáváme z papíru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé