Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 70 návštěvníků)

Bezlepkové bulky nebo rohlíky

0.0
Bezlepkové bulky nebo rohlíky

Potřebné ingredience

270g JIZERKY, 1 lžička soli, 1/2 balíčku sušeného droždí, 200ml mléka, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje

Postup přípravy

Suroviny v misce krátce promícháme ručním elektrickým mixérem s hnětacími háky. Těsto přendáme na lehce pomoučněný vál. Lehounce prohněteme, vytvoříme si váleček a ten rozdělíme na 8 dílků. Z každého kousku vytvoříme bulečku nebo rozválíme a umotáme rohlík, jak chcete. Plech vyložíme pečícím papírem, na který bulečky volně naskládáme. Každou bulečku nařízneme do kříže nožem namočeným ve vodě. Potřeme mlékem a necháme v teple kynout. Zapneme troubu na cca 180 stupňů a jakmile se nahřeje, dáme bulky dozlatova upéct.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mljule 17. 11. 2014, 21:34
dobrý večer, pekla jsem 2x a nepovedlo se. nevím v čem jsem udělala chybu. rohlíky mně moc nenakynuly a po upečení byly tvrdé. poradíte, co dělám špatně? jsem začátečník.děkuji Lenka
lasturka 14. 5. 2012, 18:31
Dobrý deň,ja ich dnes piekla po prvé,ale vobec nenakynuli! Miesto sušeného droždí som dala čerstvé...je možné že kvoli nemu? ďakujem za odpoveď. Iva
channah 2. 8. 2012, 9:50
@lasturka asi opravdu chyba v droždím, vzešel vám kvásek?
jity79 12. 4. 2012, 20:29
asi hloupý dotaz - ,-) 1/2 balíčku suš droždí- a z jaké hmotnost? viděla jsem o hmotnosti 7,5g a 10g. nebo to je jedno? a kynout hodinu ? jsem teprve začátečník ,-)
jity79 20. 4. 2012, 8:29
@jity79 jsem včera upekla a jsou moc dobré (Y) :-$
Janca 2010 14. 1. 2011, 14:36
právě jsem je dopekla a doporučuji super :-) (Y) (clamp)
channah 16. 1. 2011, 20:28
@Janca 2010 díky za pochvalu (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie