(recept
si oblíbilo 33 návštěvníků)
Bezlepkové koblížky
Potřebné ingredience
250g Jizerky 125g cukru 250ml mléka 1 vanilkový cukr 3 vejce 50ml oleje 1 prášek do pečiva špetka soli rozinky
Postup přípravy
Vše smíchám a peču v plechu na mufiny. Po upečení pocukrovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Steflice
(upraveno)
9. 6. 2014, 10:20
Dobrý den,mám dva dotazy: -jakou jizerku používáte zelenou nebo zlatou? -dají se smažit v oleji? Děkuji za odpověď Hanka
popoluska340
(upraveno)
27. 7. 2013, 21:40
Zaujimavy receptik,chleba mi bezlepkovy nechuti,zajtra vyskusam mafinny upiect.
petdol
(upraveno)
6. 1. 2013, 15:02
Dobrý den Hani, dnes jsme dělala koblížky dle vašeho receptu, chuťově jsou výborné. Bohužel po vytažení z trouby mi "padly" a uvnitř bylo těsto takové mokré, jakoby nedopečené či zdrclé. Tenhle problém mám s každým těstem typu na vánočku, mazanec... Neměla jste podobný problém a nevíte čím by to mohlo být? Bezlepkové pečivo peču na nižší teplotu, kolem 150 stupňů, pokud peču na víc, tak je rychle hotové na povrchu, připaluje se, ale není hotové uvnitř. Tohle jsem pekla opravdu dlouho a přesto byl výsledek jaký byl a je to škoda, protože chuťově je to opravdu úúúúúžasné dělala jsem menší mufinky, které jsem v půlce částečně nakrojila a promázla nutelou nebo marmeládou a byly jako opravdické koblížky Takže děkuji za recept a případně i za radu
emotikona
(upraveno)
21. 3. 2013, 20:00
@petdol
Řekla bych, že na vině je trouba, ale ještě můžete vyzkoušet střídání pečení ze zdola a ze zhora. Pokud menáte, přiklopte alobalem, aby měli koblížky větší teplo, než vydává trouba. Jinak je ještě můžete upéct na pánvy na vařiči jako palačinky. Jsem si jistá, že nebudou o nic horší... ))
channah
(upraveno)
22. 1. 2013, 9:56
@petdol
možná by to chtělo zkusit ubrat malinko tekutiny nebo přidat mouky, aby těsto nebylo příliš řídké, jinak netuším, vždycky se mi propeče dobře, ale je fakt, že upečení zkouším špejlí a dokud se lepí, tak peču
petdol
(upraveno)
27. 2. 2013, 11:02
@channah
Moc děkuji za odpověď. Těsto právě řídké moc nebylo, ke konci šlehání už se mi dost namotávalo na metle od šlehače a do fomiček jsem ho jakoby ukrajovala lžící, nebylo úplně tekoucí. A déle už jsem asi také péct nemohla, protože to se mi zase připalovaly koblžky zvenčí. No každopádně vyzkouším znovu a musím tomu prostě přijít na kloub Ještě jednou díky
evucha124
(upraveno)
24. 10. 2011, 18:36
Dobrý den, přidávám se s díky Dostala jsem formu na mufiny, tak jsem musela vyzkoušet i něco pro sebe. Koblížky jsou moc dobré, třeba mi je rodinka nesní všechny. Takže ještě jednou děkuju
emotikona
(upraveno)
12. 12. 2010, 10:53
Taky jsem vyzkoušela recept. Je bájo. Navíc se s těstem může bezvadně experimentovat a koblížky jsou dobré i na způsob dukátových buchtičeks bešamelem. P.s.-nezáleží jen na troubě, ale hlavně na mouce!
channah
(upraveno)
16. 1. 2011, 20:30
@emotikona
taky tento recept považuji za univerzální a děkuji za pochvalu
Oja
(upraveno)
27. 1. 2010, 14:48
Tak jsem vyzkoušel receptík. Nemám je tak pěkné, bohužel. Naplnila jsem je marmeládou, tak snad budou Barunce chutnat.
channah
(upraveno)
30. 1. 2010, 17:48
@Oja
Doufám, že chutnaly, zkuste i bábovku.....je moc dobrá.
jitullka
(upraveno)
25. 3. 2009, 17:38
Tak tenhle recept je fakt supr!!!Upekla jsem je partnerovi bezlepkové a pak z pšeničné mouky dětem,aby jim to nebylo líto.Nemohu se rozhodnout která varianta je lepší.Některé jsem ještě rozřízla a naplnila vanilkovým krémem,který mi zbyl od včera.Vřele doporučuji.
channah
(upraveno)
27. 3. 2009, 6:52
@jitullka
Děkuji za pochvalu, dcerka je má taky moc ráda a z obyčejné mouky jsem to nezkoušela, tak to vyzkouším a děkuji za nápad.
Ivisek 6
(upraveno)
20. 3. 2009, 21:38
Vypadají pěkně,zkusím. Jen se chci zeptat vymazávala jste tu formu na mufíny,mám ji také.Pokud ano,tak čím?
channah
(upraveno)
27. 3. 2009, 6:53
@Ivisek 6
Když mám olej ve spreji, tak tím a když ne, tak jen mašlovačkou namočenou v oleji.
Alca1980
(upraveno)
10. 2. 2009, 19:56
Co je prosím ta jizerka?
channah
(upraveno)
17. 2. 2009, 19:33
@Alca1980
Jizerka je bezlepková mouka.
cihlařka 2
(upraveno)
10. 2. 2009, 19:46
Dobrý den pekla jsem koblížky a jsou dobré.Jen mám ještě dotaz jak dlouho a na kolik péct.Dík Iveta
channah
(upraveno)
17. 2. 2009, 19:36
@cihlařka 2
Já peču cca 225 stupňů dozlatova. Každá trouba peče jinak, takže to určitě znáte.....nechat 15 minut a pak to pohlídat.