Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Dušené hovězí s mrkví pod bramborovou peřinou

0.0
Dušené hovězí s mrkví pod bramborovou peřinou

Potřebné ingredience

500g hovězího masa na dušení, 500g /i více/ mrkve na kolečka, 250g rajčat nakrájených na čtvrtky, 1 cibule, 500g (dle počtu strávníků i více) brambor, 20 dkg sýru čedar /ten je nejlepší/ nebo gouda nebo parmazán, worchesterová omáčka, trošku tymiánu (dělala jsem i bez něj), olej, sůl, pepř, trošku hladké mouky.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostky jako např, na guláš, obalíme je v hladké mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř. Na hluboké pánvi si rozehřejeme olej, dáme tam maso, prudce osmahneme, až se zatáhne a dáme bokem. Do zbytku výpeku dáme cibuli, počkáme až změkne a přisypeme mrkev na kolečka a necháme osmahnout, přidáme maso a zalijeme vroucí vodou, aby maso bylo polopotopené, přidáme nakrájená rajčata, worchesterovou omáčku a dusíme do měkka - musíme vydusit skoro všechnu vodu, zbyde taková hustá voňavá omáčka, v této fázi přidáme trošku tymiánu. Omáčku s masem rozprostřeme do vyššího plechu nebo zapékací mísy.
Připravíme si bramborovou kaši - brambory ušťoucháme s máslem a troškou mléka /ne moc, kaše by měla být spíše tuhá/ a vmícháme najemno nastrouhaný sýr. Bramborovou hmotu jemně natřeme na masovou směs a dáme zapéct, až zezlátne sýr a vytvoří se taková krustička.

Tento recept mám od kamarádky Daniely, je to výborná záležitost, původem z Anglie.

Dušené maso s mrkví

Bramborová kaše a nastrouhaný sýr

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Amiska 27. 3. 2010, 9:56
tak už vařím, jsem zvědavá (pl) (B)
ráša 26. 3. 2010, 13:43
:-) :-) to zní zajímavě, určitě to zkusím (Y)
taspy 21. 3. 2010, 14:56
Tak právě mám v troubě (radost) Pomáhal mi s tím hodně manža a už teď křičí,že takové mňůmůny mu můžu vařit pořád (Y) Teď už to jen v troubě nespálit a můžem (pl)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie