Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Dušené hovězí,brambor a kapusta coby příloha

0.0
Dušené hovězí,brambor a kapusta coby příloha

Potřebné ingredience

Hovězí maso(vepřové,kuřecí),brambory,1střední kapusta,cibulka,4-5stroužků česneku-dle chuti,sůl,vegeta.
Na jíšku(zásmažku):olej,hladká mouka.

Postup přípravy

Připravené maso-hovězí,kuřecí,vepřové-naporcujeme,osolíme a dáme dusit nebo péct.Každý,jak chce a jak mu masíčko chutná.

Brambory si připravíme buď vařené,nebo americké.

1střední kapustu rozpůlíme a nakrájíme na drobné kousky-podélně,jako když krájíme zelí.Spaříme v hrnci.Nakrájíme nadrobno cibulku a necháme na oleji zesklovatět.Poté přidáme spařenou kapustu,osolíme,dle chuti a dusíme na pánvičce.Já jsem dusila zpočátku na dvou,pak už jen na jedné:-)
Připravíme si jíšku-olej,do toho hladkou mouku,zamícháme,podusíme a jakmile chytne jíška barvičku,odstavíme.
Když je kapusta dostatečně podušená-musí změknout,přidáme jíšku a mícháme,aby se nám kapusta nepřipálila,přidáme lisovaný česnek a dochutíme vegetou.

Až je masíčko měkkoučké,nachystáme je na talíř,přidáme brambory a obložíme kapustou.

Je to supéér!!Na to,že jsem připravovala kapustu poprvé vůbec:-),se manža olizoval:-))

Takto vypadá finální výrobek:-))Něco jako :knedlovepřozelo,ale je supéér:-))

Toto je podušená kapusta

Jíška do kapusty na zahuštění

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie