Vepřová huspenina
Potřebné ingredience
1400 g vepřového kolene (menší zadní vepřové koleno + ½ předního vepřového kolena), 2 mrkve (cca 100 g), 1 petržel (cca 50 g), celer (cca 50 g), 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 kuličky černého pepře, 2 kuličky nového koření, ½ lžičky soli, 1 bobkový list, 300 ml vody; na dochucení sůl + cukr +ocet
Postup přípravy
Pomalit na LOW 5 hodin.
Poté přidat mrkev + petržel + celer + cibuli + česnek.
Pomalit na LOW další 4 hodiny.
Vývar přecedit a ochutit ho octem, cukrem a solí.
Maso obrat a pokrájet (jen libové), zeleninu pokrájet.
Vývar, maso a zeleninu smíchat a směs rozlít do formiček.
Nechat v chladu ztuhnout.
Suroviny.
Kolena vložit do hrnce a k nim přidat pepř + nové koření + bobkový list + sůl + vodu. Pomalit na LOW 5 hodin. Poté přidat mrkev + petržel + celer + cibuli + česnek a pomalit na LOW další 4 hodiny.
Vývar přecedit a ochutit ho octem, cukrem a solí. Maso obrat a pokrájet (jen libové), zeleninu pokrájet.
Vývar, maso a zeleninu smíchat a směs rozlít do formiček. Nechat v chladu ztuhnout.
Hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé