(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI

Potřebné ingredience
Vepřové maso - nakrájené na silnější plátky sušené houby nabo nakrájené žampióny sůl, pepř, vegeta, 1 velká cibule - nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky olej na osmažení cibulky šťáva z 1/2 citrónu trochu solamylu na zatření nebo jíška nebo mouka hladká. Můžete přidat i okurek.
Postup přípravy
Sušené houby v misce zalijeme studenou třeba do rána.
Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso osolíme, jemně opepříme. Pokapeme citrónovou šťávou, kterou vmasírujeme do masa.
V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do zlatější barvy, ale aby cibulka jen zesklovatěla a následně přidáme maso. Z obou stran orestujeme
Podlijeme vodou z namočených hub a zapneme PH hrnec na číslo 2 na 2 hodiny.Maso už je měkké.
Potom vytáhnu maso a zahustím solamylem už na plotýnce a nějaké hřiby rozmixuji mixérem tyčovým.Chvilku povařím a vrátím maso zpět do hrne.
mixérem
Pokud chceme více šťávy přidáme více vařící vody.
Podáváme s rýží, knedlou nebo těstovinami....
Poznámka
Místo sušených hub můžeme použít například čerstvé žampióny nakrájené na plátky, které před přidáním k masu mírně orestujeme.
Recept je výhodný pro bezlepkáře, ale samozřejmě se dá použít na zatření i klasická mouka.
Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso osolíme, jemně opepříme. Pokapeme citrónovou šťávou, kterou vmasírujeme do masa.
V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek do zlatější barvy, ale aby cibulka jen zesklovatěla a následně přidáme maso. Z obou stran orestujeme
Podlijeme vodou z namočených hub a zapneme PH hrnec na číslo 2 na 2 hodiny.Maso už je měkké.
Potom vytáhnu maso a zahustím solamylem už na plotýnce a nějaké hřiby rozmixuji mixérem tyčovým.Chvilku povařím a vrátím maso zpět do hrne.
mixérem
Pokud chceme více šťávy přidáme více vařící vody.
Podáváme s rýží, knedlou nebo těstovinami....
Poznámka
Místo sušených hub můžeme použít například čerstvé žampióny nakrájené na plátky, které před přidáním k masu mírně orestujeme.
Recept je výhodný pro bezlepkáře, ale samozřejmě se dá použít na zatření i klasická mouka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé