RECEPTY > POMALÝ HRNEC

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
VEPŘOVÉ KARI NA MRKVI (4) 17.9.2016, 18:05
IRSKÝ GULÁŠ (2) 8.1.2013, 16:27
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 18 (zobrazuje se 1-10)1, 2 další >>

POMALÝ HRNEC

Hovězí stroganoff v pomalém hrnci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jelikož nikde nejsou recepty na stroganoff jednotné, vzala jsem z netu takovou všehochuť a nakombinovala.

POSTUP PŘÍPRAVY

2 kg masa (měla jsem hovězí zadní)
2 velké cibule nadrobno (nerestovala jsem, ale kdo chce, může - chuť bude výraznější)
500g žampionů
2 lžíce plnotučné hořčice
1 velký rajský protlak
5 stroužků česneku prolisovat
1 zakysaná smetana
sůl, pepř, červená paprika

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Iva M. (Vanusak) ID 171498 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 18.10.2015, 21:40 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Králík v kořeněné majonéze



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jednoduchý recept na dokonalé jídlo, použila jsem speciální kořeněnou majonézu STOKES (specialitka, ale vynikající), ale určitě by se dalo dle chuti okořenit si majonézu vlastní. Mrkněte na etiketu níže v postupu a ochuťte si ji dle libosti.

POSTUP PŘÍPRAVY

1 naporcovaný králík
2 velké cibule nahrubo
sůl, pepř
hořčice
10 pokrájených stroužků česneku
na vůni špek (slanina)
majonéza Stokes (nebo vlastní ochucená)

Zobraz více ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Iva M. (Vanusak) ID 171498 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Krůtí stehna na česneku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2ks krůtích stehen, 6 větších brambor, rozmarýn, mletý barevný pepř,sůl  grilovací koření 1 palička česnku

POSTUP PŘÍPRAVY

Dobře omyté brambory nakrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, cibuli s brambory promícháme, osolíme a můžeme okořenit grilovacím kořením. Vložíme do PH, na brambory s cibulí dáme krůtí stehna, do kterých uděláme několik zářezů a do nich vložíme na plátky nakrájený česnek. Stehna okořeníme grilovacím kořením a barevným rozemletým pepřem, mezi stehna v PH jsem dala větvičku rozmarýnu. Pomalila jsem na stupeň II 3,5h. dobrou chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Martina J. (maťa777) ID 19663 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Multifunkční hrnec Hyundai - pečená kachna



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kachna, sůl, kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

Osušenou kachnu osolíte, okmínujete, vložíte na suché dno nádoby hrnce, zapnete na 100 stupňů na 6 hodin a jdete za zábavou nebo prací. Po 6ti hodinách máte luxusní šťavnatou kachničku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Klára J. (nadace) ID 213994 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 25.11.2015, 17:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Vepřové plecko z PH, slezské zelí, knedlík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3/4 kg vepřového plecka a další (v textu)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vepřové plecko několikrát nakrojíme (ale nedokrojíme), prosolíme, opepříme, okmínujeme. Do PH dáme na dno krájenou cibuli, drobně sekaný (nebo utřený) česnek. Podlijeme cca 1 - 1,5 dc vody. Na tuto "postýlku" dáme připravené maso a přidáme 1 PL sádla. Hrnec nastavíme na HIGH na 6 hodin. V polovině pečení maso otočíme a hodině před koncem znovu otočíme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 14.6.2014, 15:52 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Krkovička po maďarsku - z pomalého hrnce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Plátky vepřového masa dle zvyklostí a chuti - já měla krásnou krkovičku .... a více v popisu přípravy.....

POSTUP PŘÍPRAVY

Na pánvičce si opečeme dobrou slaninku, na ni dáme na kostičky krájenou cibulku a drobně nakrájenou červenou kápii. Přidáme drcený kmín a směs trošku opepříme.

Tento základ vložíme do pomalého hrnce a vytvoříme z něho takové lůžko pro masíčko. Maso (já měla krásnou krkovičku nakrájenou na plátky) nakrájíme po obvodu, lehce naklepeme, osolíme po obou stranách, trošku opepříme a potřeme obyčejnou hořčicí. Toto maso vložíme do pomaláčku a zapneme na HIGH na cca 4 hodiny. V polovině času maso otočíme a víc si toho nevšímáme.

Po uplynutí doby je masíčko měkkounké a úžasně chutné. Opatrně plátky vyjmeme a udržujeme v teple. Výpek slijeme do druhého kastrolu a dle potřeby zahustíme troškou hl. mouky smíchané s vodou. Řádně provaříme a servírujeme.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 19.8.2014, 16:38 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Vývar z hovězího masa s krupicovými noky (pomalý hrnec)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hovězí maso na polévku, polévková zelenina - čím více druhů, tím lépe, česnek, cibule, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pomalého hrnce vložíme očištěnou zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou, vše má být ponořeno. Zakryjeme poklicí a pustíme hrnec na stupeň 1 na 7-8 hodin. A to je vlastně vše.
Měkké maso vyjmeme, polévku přecedíme a dáme upravíme běžným způsobem.
Dlouhým, táhlým varem docílíme úžasně chutnající vývarek.

Krupicové noky

20g másla
1 vejce

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Vepřová krkovička s lesními hříbky (pomalý hrnec)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

plátky vepřové krkovice, čerstvé (popř. mražené či sterilované) hříbky, cibule, slanina, sádlo, hl. mouka, sůl, pepř z mlýnku, 2 dc masového vývaru, červ. vína či vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky masa jemně naklepeme, okraje nařízneme, aby zůstalo krásně rovné, po obou stranách nasolíme a opepříme. Na pánvičce (ale dá se použít přímo i nádoba pomalého hrnce) rozpustíme velkou lžíci sádla a opečeme na něm na rychlo plátky masa. Opečené je dáme stranou a do výpeku dáme drobně nakrájenou cibulku. Když začne lehce zlátnout, přidáme na kostky nakrájenou slaninku. Promícháme, přidáme hříbky a chvilku vše společně orestujeme. Tuto voňavou směs dáme do pomalého hrnce, na to naskládáme maso a zalejeme ideálně vývarem nebo červ. vínem, ale použít můžeme i obyčejnou vodu. Maso má být lehce ponořené.
Zakryjeme poklicí, hrnec zapneme na program 2 a 3 - 3,5 hodiny a pomalíme. Neotvíráme, nenakukujeme, věnujeme se jiné činnosti :-).
Až se hrnec vypne, otevřeme, maso ochutnáme, jestli je skutečně krásně měkkounké a až nyní teprve zjistíme, jak úžasně maso chutná.
Plátky vyjmeme z výpeku, šťávu zahustíme troškou mouky ve vodě, necháme dostatečně provařit na sporáku, případně dochutíme dle potřeby. Až je vše provařeno, vložíme maso zpět do hrnce. Necháme chvilku odstát a mezitím si upečeme rýži.

Rýži DOBŘE propláchneme (až zůstává voda naprosto čistá). Dáme do hrnce, zalejeme vodou zhruba na 1,5 cm nad úroveň rýže. Osolíme, přidáme pár kuliček černého pepře, půlky cibule i se slupkou. Do cibule zapíchneme 1-2 hřebíčky a můžeme přidat i další ingredience - záleží na vás. Přidáme 1-2 lžičky másla (může být i sádlo), zakryjeme poklicí a šupneme do trouby na 180 stupňů. Jakmile voda zmizne, lehce rýži promícháme, ochutnáme a případně dosolíme. Zakryjeme a necháme dopéct do měkka a nebi právě v tomto momentu hrnec vytáhneme, zabalíme do utěrky a po vzoru našich babiček šupneme hrnec do peřin a tam necháme rýži dojít. :-).

DOBROU CHUŤ !!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Iva R. (avynka) ID 8231 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Pečená kachna v pomalém hrnci ( také krkovice pečená v pomalém hrnci)


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kachna - rozpůlená nebo naporcovaná sůl kmín

POSTUP PŘÍPRAVY

kachnu rozpůlíme nebo naporcujeme (dle velikosti pomalého hrnce, do velkého se vejdou dvě půlky, do menšího dále rozporcujeme), nasolíme, dobře okmínujeme a vložíme do pomalého hrnce. Podlijeme jen málo, stačí cca 1-2 dl vody nebo bílého vína. zapneme na high přes noc. Já pomalila 10 hodin, určitě by stačilo i méně,ale i 12 hod by nevadilo. Na kachničce se dokonce udělala i krustička.
V pomaláči jsem pekla i krkovici - v kuse, 1kg flákotu, jen jsem nařezala jakoby plátky,ale nedořezala, ty jsem posypala kořením, případně potřete libovolnou marinádou, aby se chuť dostala i dovnitř velkého kusu, trochu jsem opekla,aby se š´táva zatáhla dovnitř a dala do hrnce opět přes noc. chuť byla famózní, šťavnaté masíčko se jen rozpadalo, jinak už péct nebudu. Opět byla nahoře i krásná krustička.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lucie Ž. (xluciferka) ID 212764 | další recepty

KOMENTÁŘE (3) poslední: 28.12.2013, 15:47 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMALÝ HRNEC

Králík naložený nebo v pomalém hrnci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 králík,250ml vody,1/2 hrnku oleje,1lžička soli,2 slepičí bujony,1 lžíce kečupu,1/2 lžičky pepře,2 lžičky kari,5 str.česneku,1 lžíce worchestru,1/2 lžičky cukru,1 cibule.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuli nakrájíme na kostičky a vše dáme do hrnce.Svaříme a ještě horkým přelejeme naporcovaného králíka.
Necháme 24 hod uležet v lednici.Potom dáme do trouby a můžeme přidat 3 plátky másla nebo hery.Já nedávám!
Tento recept lze použít i v pomalém hrnci.Mám vyzkoušeno.Jen nedám uležet,ale dám do hrnce a zapnu na asi na10hod- pomalu!Byl ještě lepší než z trouby!Nejlepší jak jsme ho kdy jedli!!!Podáváme klsicky s bram.knedlíkem a špenátem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Alena Š. (stepka) ID 14655 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 18 (zobrazuje se 1-10)1, 2 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook