Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Pomalý hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Vepřová panenka na víně

0.0
Vepřová panenka na víně

Potřebné ingredience

vepřová panenka (je možno použít i třeba kotletu vcelku), 150 ml vody, 150 ml červeného vína, 1 lžíce Worcesterové omáčky, 2 vrchovaté lžíce sušené cibule (pokud nemáte, tak restované cibule), 1 lžíce pokrájeného česneku, ½ lžičky soli, 1 lžička třtinového cukru, ¼ lžičky mleté papriky, ¼ lžičky bílého pepře, (špetka kurkumy - není nutné), kousek másla na vymazání hrnce, 1-2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu + 50-100 ml vody na zahuštění

Postup přípravy

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce, poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem.
Posypat cibulí a česnekem, zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou.

Pomalit na LOW 6 hodin (cca 800 g masa v 3,5l hrnci).

Maso vyjmout z hrnce a odložit do tepla.
Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou, přilít do hrnce a dobře rozmíchat.

Pomalit na LOW ještě 10 minut.

V případě potřeby upravit konzistenci sosu vodou nebo vínem.

Panenku vložit do máslem vymazaného hrnce.

Maso poprášit solí + cukrem + paprikou + pepřem a posypat cibulí a česnekem.

Zalít vodou, vínem a worcesterovou omáčkou. Pomalit na LOW 6 hodin.

Maso vyjmout z hrnce a odložit do tepla. Kukuřičný škrob rozšlehat s vodou, přilít do hrnce a dobře rozmíchat. Pomalit na LOW ještě 10 minut. V případě potřeby upravit konzistenci sosu vodou nebo vínem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

NITA33 1. 3. 2019, 5:10
V neděli vyzkouším (Y)
bedla7 21. 2. 2019, 9:53
(Y) (Y) (Y) to vypadá moc dobře
Lovečanda 20. 11. 2018, 11:03
To vypadá úchvatně (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie