Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

0.0
Sauerbraten _ výborné bavorské jídlo

Potřebné ingredience

Doba přípravy cca 30 minut / Doba odpočinku cca 5 - 7 dní / Doba vaření cca 2 hodiny 30 minut

Na marinádu:
1 kus celeru
1 velká mrkev
2 m velká cibule
2 stroužky česneku
2 hřebíčky
2 bobkové listy
10 kuliček pepře
5 plodů jalovce
Sůl
Cukr
400 ml červeného vína
200 ml červeného vinného octa

1,2 kg hovězího masa ( plec nebo kýta)
Na pečení masa:
2 lžíce tuku
2 cibule
2 lžíce medu
200 ml vývaru
100 g perníku na strouhání
4 lžíce rozinek

Postup přípravy

V první řadě je potřeba maso naložit 5 dní postačí ve vakuumovém stavu, nebo 7 dní ve volně naloženém stavu
K naložení nakrájíme nahrubo kořenovou zeleninu (mrkev, celer, cibuli se slupkou, česnek). Maso smícháme se zeleninou, kořením (hřebíček, bobkový list, kuličky pepře, jalovcem, solí a cukrem), vínem a vinným octem. Marinujte v uzavřené nádobě v lednici. Maso lze samozřejmě i vakuově zavařit marinádou, pokud máte vakuovačku.

Po 5-7 dnech maso vyjmeme z marinády, osušíme a marinádu slijeme přes sítko. Zeleninu vyhoďte.

V pekáči rozehřejeme tuk a necháme maso zprudka opéct. Přidejte také na kostičky nakrájenou cibuli a nechte je zezlátnout. Poté přidejte med a dolijte přecezenou marinádou a omáčkou. Vařte dobré 2 hodiny na středním plameni s pokličkou. Každou půlhodinu maso otočte.

Po uvaření maso přikryté dáme stranou a do omáčky rozdrobíme perník. Omáčku dále mírně dusíme, dokud se perník nerozpustí. Omáčku rozmixujte najemno tyčovým mixérem a poté znovu dochuťte. Nyní přidejte rozinky.

Servírování: Maso nakrájejte a pokapejte omáčkou. Podávejte s domácím bramborovým knedlíkem a červeným zelím!

Zde je recept na bramborové knedlíky - Klöße
https://www.mimibazar.cz/recept.php?id=165780

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie