RECEPTY > DIA RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
DORT TIRAMISU * DIA (8) 27.11.2016, 21:59
KANDOVANÁ DÝNĚ (1) 9.9.2016, 10:41
DIA ovocný koláč :) (2) 20.3.2016, 17:20
Mango Chia Puding (1) 24.11.2015, 9:46
Dia vánoční cukroví (1) 22.11.2015, 11:08
Dia jablečné řezy (2) 5.4.2014, 16:09
Palačinkový dort (3) 16.1.2014, 14:02
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 52 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 další >>

DIA RECEPTY

KANDOVANÁ DÝNĚ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg na kostičky nakrájené dýně,1/2kg cukr /krupice nebo krystal/,1 polévková lžíce kyseliny citronové nebo št´áva ze dvou citronů, polevková lžíce tresti/ jakékoliv/nebo št´áva z kompotu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dýni nakrájet na kostičky o straně asi 1 cm, nakrájenou dýni zalít vodou s rozpuštěnou kyselinou. Nechat 24 hidin stát. Potom vodu z dýně slít, pak dýni zasypat cukrem a přimíchat trest´nebo uvedenou št´ávu. Nechat opět stát 24 hodin. Dýně společně s cukrem pustí št´ávu. Dýni s touto št´ávou pak po těch 24 hodinách zahřívat až k bodu varu. Za stálého mírného varu nechat zesklovatět. Pak je teba slít přes síto a nechat okapat.Přendat na plech s papírem na pečení. Sušit v horkovzdušné pootevřené troubě asi 50stC, až jdou kostičky snadno od papíru a moc se nelepí. Po vychladnutí posypat cukrem krupicí, aby byla každá kostička obalená. JÁ SUŠÍM V SUŠIČCE NA OVOCE A CUKR POUŽÍVÁM DIA . MÍSTO KOSTIČEK VYKRAJIM FORMIČKAMA NA CUKROVÍ .RECEPT JE PODLE ODKAZU KTERÝ MI POSLALA ZNÁMÁ,

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

HELENA K. (NAMIKY) ID 533051 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 9.9.2016, 10:41 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIA RECEPTY

Mango Chia Puding



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 zralé mango 2 lžíce vody 1 hrnek mandlového (či jiného) mléka 2 vypeckované datle 1/4 hrnku chia semínek pár kapek vanilkového extraktu nebo špetka mleté vanilky dle libosti oříšky na posypání, např. makadamiové

POSTUP PŘÍPRAVY

1. V mixéru umixujte oloupané mango s vodou. Vody dejte tolik, abyste dosáhli lehce hustší konzistence, ne příliš vodové.
2. Mangovou směs nalijte do dvou skleniček a dejte na chvíli vychladit do mrazáku.
3. Nyní umixujte mléko s datlemi co možná nejvíce dohladka. Datle dodají pudingu sladkost.
4. Mléko s datlemi buď přendejte do nové misky, nebo nechte v mixovací míse a přidejte chia semínka a vanilku.
5. Je důležité teď směs s chia semínky alespoň 3-4 minuty ručně míchat lžící, aby se semínka pěkně spojila s mlékem a došlo k jejich nasáknutí a zahuštění.
6. Poté nechte puding ještě asi 5 minut odstát, ještě více zhoustne.
7. Z mrazáku vytáhněte skleničky s mangovou směsí a puding rovnoměrně na mango navrstvěte.
8. Mangový chia puding teď nechte alespoň 30 minut zchladit v ledničce, než se pustíte do konzumace. V ideálním případě jej tam nechte odstát několik hodin nebo i přes noc.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Olga M. (NewMe) ID 571525 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 24.11.2015, 9:46 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIA RECEPTY

Dia piškoty :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnek hladké mouky, 6 vajec, 60 g diachromu

POSTUP PŘÍPRAVY

Žloutky a 20 g diachromu vyšleháme do pěny. Dále vyšleháme sníh se 40 g diachromu, vmícháme do něj žloutkovou pěnu a zlehka mouku. Dáváme na pečící papír lžičkou dál od sebe.
Jsou výborné např. na včelí úlky... a jiné dezerty, kam přijdou piškoty :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Lucie Koldová (luccka) ID 9863 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIA RECEPTY

DIA ovocný koláč :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto: 500 g nízkotučného tvarohu, 2 vejce, 3 PL pol. mouky, 30 g diachromu, 70 g másla /hery/ , půl lžičky prášku do pečiva, citronová kůra Náplň: 1 tvaroh, 1 kysaná smetana, diachrom dle chuti, ovoce

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh, žloutky a diachrom utřeme, pak přidáme citr. kůru a rozpuštěný vychladlý tuk. Vyšleháme sníh z dvou bílků a přidáme ho do tvarohu, opatrně zamícháme a nakonec přidáme mouku smíchanou s kypř. práškem. Dáme na sádlem vymazaný a pol. moukou vysypaný plech (nebojte, sádlo tam vůbec cítit není ). Jelikož je těsto hodně tvarohové, nesmí být moc velká vrstva, aby sepropeklo, tak je dobré nahnat ho ke krajům koláčové formy, aby se propeklo. Na těsto dáme náplň, posypeme ovocem a dáme péct na max. 170 st. do vyhřáté trouby.
Dejte si pozor, aby nebyl koláč moc vysoký, pak by byli kraje hodně tmavé. Protože je tam hodně tvarohu ... tak potřebuje delší dobu, aby se propekl, takže nahnat těsto co nejvíce ke krajům...

Dobrou chuť přeje Lucka K. :)

KOláč je výborný, nejraději bych ho vždycky snědla celý najednou :D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Lucie Koldová (luccka) ID 9863 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 20.3.2016, 17:20 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIA RECEPTY

Dia vánoční cukroví



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ořechová kolečka s dia hořkou čokoládou Košíčky s kokosem a dia mléčnou čokoládou Slepované linecké - kapříci a stromečky - zdobené zel.kokosem Recepty v postupu ...

POSTUP PŘÍPRAVY

Ořechová kolečka - 140 g hl. mouky, 100 g hery, 100 g strouhaných oříšků, 1 žloutek - těsto je velmi křehké, ale jsou výborné. Vykrajujeme kolečka a zdobíme hořkou dia čokoládou a oříškem

Linecké - 310 g hl.. mouky, 170 g hery, 1 vejce, 2 lžíce sladidla diachrom, citronová kůra a šťáva, špetička soli - citronová poleva - kousíček bílku, citronová šťáva a sladidlo diachrom - uděláme hodně řídkou polevu - upečené potřeme štětečkem lehce polevou a sypeme v zeleném kokosu - můžeme slepovat dia marmeládou

Košíčky s ořechovou nápní - 1 žloutek, 4 lžíce bílého jogurtu, 120 g hery, 200 g hl. mouky - Náplň : 1 - 3 lžíce sladidla, 100 g ořechů, 1 lžíce kakaa, 250 ml mléka, špetka skořice - v mléce svařit ořechy, přidat sladidlo a ostatní, důkladně promíchat - Košíčky naplníme náplní, potřeme dia mléčnou /hořkou/ čokoládou a ozdobíme oříškem, nebo náplň hned posypeme barevným kokosem

U mě každopádně zvítězili ořechová kolečky - jsou úžasně křehká, byli to moje první vánoce s diabetem, takže jsem teprve zkoušela recepty, tyhle vyhráli :)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Lucie Koldová (luccka) ID 9863 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 22.11.2015, 11:08 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIA RECEPTY

Jablečný štrůdl z ovesných vloček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ovesné vločky, bílý jogurt, med, jablka...popř. vanilkový cukr, rozinky v rumu, ořechy

POSTUP PŘÍPRAVY

2 hrnky vloček, dva malé bílé jogurty a med dle chuti smíchejte na hladkou řidší kaši viz obrázky z odkazu. Rozprostřete pulku testa na pečící papír, pokladte nakrájenými jablky, ochutte jak jste zvyklí a zahrnte druhou půlkou těsta. Pečte na 200st asi 30 minut.
Zdroj - http://www.tradicnirecepty.cz/sladke-recepty/strudl-z-ovecnych-vlocek/

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Petra V. (pitruska82) ID 84631 | další recepty

KOMENTÁŘE (12) poslední: 6.4.2015, 8:41 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIA RECEPTY

Mandlový dort (možný i jako DIA)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience na korpus (malá dortová forma): 4 vejce, 200 g mandlové pasty Almendrina (pro DIA verzi dortu použijeme mandlovou pastu slazenou fruktózou), 3 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva Ingredience na krém: 1 mascarpone (250g), 3 lžíce mandlové pasty Almendrina (pro DIA verzi dortu použijeme mandlovou pastu slazenou fruktózou), 1 lžička vanilkového extraktu (nebo přímo vanilka)

POSTUP PŘÍPRAVY

Předehřát troubu na 170°C. Dortovou formu vyložte pečícím papírem.
Ušlehejte tuhý sníh z bílků. Žloutky s mandlovou pastou ušlehejte do světlé pěny. Sníh z bílků opatrně vmíchejte do žloutkové pěny a postupně přisypávejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalejte do formy a pečte při 170°C cca 40 minut (záleží na troubě, je lepší vyzkoušet nakonec špejlí).
Mezitím si připravte krém.
V míse ušlehejte mascarpone s mandlovou pastou a vanilkovým extraktem.
Rozkrojte vychladlý korpus a natřete 2/3 krému. Zbylým krémem potřete vrch a boky dortu. Na dozdobení posypte plátky mandlí.
Dejte vychladit do lednice.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Lenka H. (lenca112) ID 490083 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIA RECEPTY

Houbičky


PRO INSPIRACI

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Jaroslava S. (hepro) ID 266647 | další recepty

KOMENTÁŘE (4) poslední: 6.11.2013, 15:48 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIA RECEPTY

tvarohový beránek - dia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g polohrubé mouky | 200 g měkkého tvarohu | 80 g máslaa | 4 odměrky sladidla Kandisin | 2 vejce | 1 prášek do pečiva | na vysypání formy beránka olej a hrubá mouka

POSTUP PŘÍPRAVY

nejdříve žloutky oddělíme od bílků.
Žloutky utřeme se sladidlem přidáme tvaroh a máslo a třeme do pěny.
Mouku a smícháme s práškem do pečiva a opatrně vmícháme do tvarohové hmoty.
Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmícháme do těsta.
Do tukem vymazané a moukou vysypané formy vlijeme těsto a dáme do předem vyhřáté rouby.

Pečeme při 180 °C dokud se beránek nezačne oddělovat od krajů formy.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Pavlína P. (Pavlinahk) ID 288912 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 13.3.2013, 17:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DIA RECEPTY

Ovocná koža



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ovocie, papier na pečenie, mixér, plytký pekáč,rúra vyhriata na 75°C

POSTUP PŘÍPRAVY

V posledný deň júna sme sa s dcérou zúčastnili kastingu vo varení. Kasting trval dlho, vonku teplo vo vnútri klimatizácia, nervozita rástla a tak, keď som prišla na rad – zrazu som dostala trému a už som si len strážila svoju bodku, kde som mala stáť, aby ma dobre snímala kamera.
Na veľké prekvapenie – postúpila som – porote sa páčil môj nápad. Musím povedať, že mi veľmi dlho trvalo, kým som si uvedomila, že ma pochválili.
Z iných receptov ma zaujal nápad na ovocnú kožu – nie len preto, že aj my sme súťažili v tej istej kategórii, ale aj preto, že to bolo niečo na spôsob našich prastarých mám. Pripomínalo mi to jeden jablkový koláč, ktorý som piekla 14 hodín a tiež to boli len jablká a nič iné a veľmi nám chutil. A robievam ho v takomto období často.
Víťazkou kategórie Rôzne v kuchárskej šou Recept na bohatstvo sa stala Tatiana Paďourová s Ovocnou kožou. Sama si myslí, že zaujala najmä originalitou. „Je to čisté ovocie,“ prezradila recept na úspech.
A má pravdu. Aj mňa zaujalo to čisté ovocie.
Rada vymýšľam všeličo nové a tak som skúsila aj toto. Dcéra mi hneď oznámila, že predo mnou nič neutečie. Krútila hlavou a pomáhala mi očistiť jabĺčka a odšťavovať pomaranče na prvú dávku
1. Verzia
250 g jabĺčok rozštvrtených aj so šupkou a 120 g banánu rozmixujeme s 40 ml pomarančovej šťavy.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Silvia B. (bodkovana) ID 383871 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 16.12.2012, 19:26 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 52 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 další >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Černá listina | Kontakt | Facebook