Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vánoční cukroví

VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládové cukroví Inka

Čokoládové cukroví Inka

Potřebné ingredience

Těsto: 420 g hladké mouky, 40 g kakaa, 140 g moučkového cukru (může být i méně), 80 g mletých (vlašských) ořechů, 280 g změklého másla, skořice (cca lžička). Náplň: 300g opraźených a umletých ořechů, 4 lžíce kyselé marmelády, 4 lžíce rumu, 6 žloutků, 200 g moučkového cukru, vanilka. Čokopoleva. Půlky vlašských ořechů navrch.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, necháme v lednici do druhého dne. Poté vyválíme a vykrájíme kolečka, upečeme. Na náplň vše smícháme a slepujeme dvě kolečka k sobě. Vršek namočíme v čokoládě a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medová kolečka

Medová kolečka

Potřebné ingredience

Těsto: 140g krupicového cukru, 80g medu, 2 vejce, 1 lžička sody, 80g zúženého tuku, 350g hladké mouky. Krém: 400g mléka, 90g polohrubé mouky, 60g cukru, 100g másla. Čokoláda navrch.

Postup přípravy

Za stálého míchání zahříváme cukr, med, vejce a sodu, cca 5 min. Poté přidáme tuk a mícháme do rozpuštění. Směs necháme vychladnout a v robutu zpracujeme s moukou. Necháme v…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Cukroví z bílého vína

Cukroví z bílého vína

Potřebné ingredience

300g hladké mouky, 300g másla, 6 lžic bílého vína. Moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Zpracujeme mouku, máslo a víno. Necháme v lednici odležet. Vyválíme 0.5cm plát a vykrajíme tvary. Upečeme na 170 - 180 stupňů, asi 8 - 10 min. Horké obalujeme v cukru.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosky

Kokosky

Potřebné ingredience

Kokosová kolečka : 150g másla, 90g cukru, 40g kokosu, sůl, 1 vejce, 280g mouky (celozrnná špalda + hladká). Krem: 120g šlehačky, 100g vysokoprocentní čokolády, 20g cukru, 250g másla. Kokosky: cca 150g bílků (z 5 vajec), 280g cukru krupice, cca 130 - 150g kokosu. Čokoláda. Marmeláda.

Postup přípravy

Na kolečka vyšleháme máslo s cukrem do oeny, přidáme zbytek ingrediencí a dopracujeme. Necháme v lednici. Poté vyválíme, vykrajíme kolečka a upečeme. Na krém rozpustíme čokoládu…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Perníčky "Polopatě"

Perníčky "Polopatě"

Potřebné ingredience

325g hladké mouky, 100 - 125g cukru, 1 lžička sody, 1 malá lžíce kakaa, perníkové koření skořice, 25g másla, 50g medu, 2 vejce

Postup přípravy

Sypké suroviny prosyjeme, přidáme vejce a rozehřáté máslo s medem (zchladlé na pokojovou teplotu). V robutu vypracujeme těsto, poté dopracujeme ručně (důležité pro hladký povrch),…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
CITRONOVÁ POLEVA NA CUKROVÍ

CITRONOVÁ POLEVA NA CUKROVÍ

Potřebné ingredience

200 g cukr (moučka) lžíce voda (horká) 2 lžíce citronová šťáva

Postup přípravy

Prosátý moučkový cukr zalijeme horkou vodou a citronovou šťávou a mícháme do zhoustnutí.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Čokoládové crinkles

Čokoládové crinkles

Potřebné ingredience

125 g holandského kakaa, 400 g cukru krupice, 115 g másla pokojové teploty, 4 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu (já dala vanilkovou pastu), 250 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, moučkový cukr na obalení.

Postup přípravy

V robotu ušleháme máslo s cukrem, postupně přidáme vejce jedno po druhém a šleháme do pěny. Přidáme vanilkový extrakt, přisypeme kakao a dál mícháme. Smícháme mouku, prášek do…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD BABIČKY - krásně drží tvar

VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD BABIČKY - krásně drží tvar

Potřebné ingredience

150dkg hladké mouky, 2 dkg cukru moučka, 10dkg másla, 6dkg lískových oříšků mletých, 1 žloutek, na obalování: smíchat moučkový cukr s vanilkovým cukrem

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme, těsto dáme odležet a vychladit, ručně vytvarujeme rohlíčky, pečeme při 180°C, ještě teplé obalujeme v cukru. Jsou křehké, ale neroztékají se na plechu.

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
VÝBORNÉ SACHROVY DORTÍČKY

VÝBORNÉ SACHROVY DORTÍČKY

Potřebné ingredience

Na těsto: 14 dkg másla , 14 dkg moučkového cukru, vanilkový cukr , 6 vajec , 14 dkg mletých vlašských oříšků, 3 dkg kakaa Na náplň 1 žloutek ,10 dkg moučkového cukru, rum (cca 4 polévkové lžíce, místo rumu se dá použít popř. vaječný likér nebo trochu studené instatní kávy ) , čokoládová poleva, mleté ořechy na obalení/kokos na obalení, půlky ořechů na ozdobení

Postup přípravy

14 dkg másla utřeme se 14 dkg moučk. cukru, van. cukrem a 6 žloutky, pak se přidá 14 dkg mletých oříšků a 3 dkg kakaa a ušlehaný sníh ze 6 bílků. Vzniklé těsto se upeče na tukem…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Tříbarevné košíčky

Tříbarevné košíčky

Potřebné ingredience

100 g 70% čokolády, 3 PL kokosového oleje, 50 g arašídového másla, sekané oříšky (arašídy, já ale dala pistáciové nesolené).

Postup přípravy

Recept je z posledního časopisu Albert. Kdo má také rád arašídové máslo jako my, může vyzkoušet.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s 1 PL kokosového oleje, nalijeme po 1…

Zobrazit více...

Kategorie