Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

RYBY A DARY MOŘE
Ryžový koláč

Ryžový koláč

Potřebné ingredience

1kg ryby, 1pohár ryže, 2cibule, olej, červená paprika, soľ, 100g tvrdého syra, kečup, čili, bobkový list, škorica, klinček, koriander, kmín

Postup přípravy

Ryby osolíme opaprikujeme okmínujeme a opečieme na oleji. Vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a koreniny. Pridáme umytú ryžu, vodu, dusíme do mäkka. Vymažeme pekáč a vrstvíme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tmavá treska se sýrovou omáčkou

Tmavá treska se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

filé z tmavé tresky, cibule, mrkev, hrášek, parmazán (nebo sýr parmazánového typu - Grana Padano, Grand Moravia...), sladká smetana, citrónová šťáva, kousek másla

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- cibuli nakrájet na půlkolečka
- mrkev pokrájet na kostky
- parmazán nastrouhat na jemno
- tresku lehce osolit a zakápnout citrónoou šťávou

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh s bylinkami v troubě pečený

Pstruh s bylinkami v troubě pečený

Potřebné ingredience

PstruhrnMáslo rnČesnek rnSnítka tymiánu rnKmín rnSůl rnKoprrnPetrželka rnHl. moukarnOlej Cibule

Postup přípravy

Prstruhy omyjeme, osušíme, posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem. Rozpustíme si máslo, přidáme pokrájenou petrzelku, rozmackany česnek a citronovou šťávu. Promícháme a potřeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tuňákové rolky

Tuňákové rolky

Potřebné ingredience

plátky z 1 menší cukety, 1 malá cuketa nastrouhaná, olivový olej, sůl, pepř, bylinky, 2 sardelky, 160g plechovka tuňáka, 1 vejce, kapary (nemusí být), hrst strouhaného parmazánu, strouhanka na zahuštění

Postup přípravy

Na oleji orestujeme strouhanou cuketu se sardelkami, osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout. Poté přidáme tuňáka, bylinky, vejce, parmazán a zahustíme strouhankou. Směs…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí filé

Zapečené rybí filé

Potřebné ingredience

550 g rybího filé ( kupuji aljaš.tresku bez kostí), 100 g strouhaného sýra,1 zakysaná smetana,1 lžíce plnotuč. hořčice,citronová šťáva,sůl,máslo

Postup přípravy

Plátky filé ,osolíme a pokapeme citronovou šťávou.Dáme do zapékací misky vymazané máslem,potřeme hořčicí a zalijeme smetanou.Povrch posypeme sýrem a upečeme v troubě dozlatova…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Vánoční pochoutka z kapra

Vánoční pochoutka z kapra

Potřebné ingredience

Po Štědrém večeru často zbudou obalené a osmažené porce kapra. Co s nimi? Proměňte je na silvestrovskou pochoutku. Nejdříve si připravte nálev: 0,75 l vody, 2 ks nového koření, 2 ks celého pepře, 1 ks hřebíčku, 1 bobkový list, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 3 dkg soli, 3 dkg cukru, 11 tablet cukerinu a 1/4 l octa. Navíc krájenou petržel, cibuli a mrkev.

Postup přípravy

Zeleninou nešetřte a proložte jí vrstvy osmažených řízků z kapra. Když to máte ve sklenici pěkně srovnáno, zalijte svařeným a vyhlazeným nálevem, aby i porce navrchu byly pěkně…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí file s hořčicí a slaninou

Rybí file s hořčicí a slaninou

Potřebné ingredience

Rybí filety (kostky), hořčice na potření filet, sůl, cibule na kolečka, slanina na plátky, máslo

Postup přípravy

Rybí filety osolit z obou stran, kdo chce může pokapat i trochou citronu. Potřít hořčicí z jedné strany, položit plátek slaniny, a několik koleček cibule. Dát do zapékací misky s…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé v alobalu  s bylinkami

Filé v alobalu s bylinkami

Potřebné ingredience

4 kousky filé,brambory,zelenina,brokolice,mrkev ,paprika bylinky ) petrželku,pažitku,libeček ).Kapku oleje....alobal

Postup přípravy

Předvařím si brambory na kolečka, alobal mírně potřu olejem,naskládám brambory ,zeleninu ,filé osolené obalené v bylinkách a koření na ryby.Na vrch dáme oříšek másla,zabalíme a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
lososa pečeného v troubě-podle Jitky-rychlovka

lososa pečeného v troubě-podle Jitky-rychlovka

Potřebné ingredience

Na 2 porce: asi 300 gramů lososa 1 citron olivový olej mořská sůl čerstvé bylinky nebo směs sušených.............Tip: Z bylinek bude vhodná petrželka, rozmarýn, kopr či bazalka. Můžete přidat i trošku česneku.

Postup přípravy

2. Všechny ingredience v míse smícháme a vytvoříme z nich marinádu. Lososa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Přidáme do misy k marinádě, kterou do ryby ručně vetřeme.

3.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM

LOSOS SE ŠPENÁTOVÝMI GNOCCHI S PARMEZÁNEM

Potřebné ingredience

sáček Gnocchi, balení čerstvého špenátu, cibule, smetana na vaření parmezán, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá nebo sušená, filety lososa

Postup přípravy

Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu, na pánvi osmahneme na olivovém oleji cibulku do zlatova, přidáme nasekaný špenát, přilijeme půl kelímku smetany na vaření, osolíme,…

Zobrazit více...

Kategorie