Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Parní hrnec

PARNÍ HRNEC
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

¼ kostky čerstvého droždí (tzn. 10 g), 430 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, špetka soli, ovoce na náplň (borůvky, jahody, meruňky...)

Postup přípravy

Do mísy (nebo pekárny) dát droždí + cukr + mouku + mléko + vejce + sůl a uhníst tužší těsto.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Plněné knedlíčky - vepřové

Plněné knedlíčky - vepřové

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 220 g hladké mouky, 100 g vlažné vody, 30 g cukru, 20 g oleje, 1 lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 250 g masa - vepřové, hovězí nebo mix, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Worcestrové omáčky, sůl, (cukr), na zahuštění ¼ šálku vody +1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na drobné kousky (nebo použít mleté)
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na drobno
- maso pokrájet na drobno
- škrob…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Kuřecí špíz

Kuřecí špíz

Potřebné ingredience

kuřecí maso (prsní nebo stehenní řízek), kuřecí játra, cibule, zelená nebo žlutá kapie, rajčata, žampiony, anglická slanina, olej, grilovací koření + granulovaný česnek, sůl

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso + játra + slaninu + kapii pokrájet na kousky přiměřené velikosti
- cibuli + rajčata pokrájet na širší kolečka
- žampiony pokrájet na širší…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Kuřecí kapsy plněné žampiony a slaninou

Kuřecí kapsy plněné žampiony a slaninou

Potřebné ingredience

kuřecí stehenní řízky, žampiony, pravá anglická slanina, koření na kuře

Postup přípravy

Řízky trochu rozklepat a poprášit kořením na kuře.

Slaninu pokrájet na tenké proužky a žampiony na čtvrtky. Obojí spolu krátce orestovat na pánvi.

Opečené žampiony…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Losos se zeleninou a jogurtovým dipem

Losos se zeleninou a jogurtovým dipem

Potřebné ingredience

losos, mrkev, červená cibule, řapíkatý celer; * NA DIP: 150 ml bílého jogurtu (řecký, Skyr, kysaná smetana...), kopr, stroužek česneku, sůl, mléko na zředění (smetana)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- lososa stáhnout z kůže, naporcovat, osolit a opepřit
- mrkev pokrájet na kolečka
- cibuli pokrájet na měsíčky
- celer pokrájet na menší kousky

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
DOMÁCÍ KNEDLÍK NA PÁŘE

DOMÁCÍ KNEDLÍK NA PÁŘE

Potřebné ingredience

viz. obrázek

Postup přípravy

viz. obrázek

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Vynikající kynutý knedlík/ ovocné knedlíky -  zadělaný v pekárně a vařený v páře

Vynikající kynutý knedlík/ ovocné knedlíky - zadělaný…

Potřebné ingredience

Na 3 ks velkých knedlíků: 600 g polohr. mouky, 200 ml mléka, 100g bílého jogurtu, 1 vejce, lžíce soli , lžička cukru, 1 ks droždí

Postup přípravy

Zadělávám v pekárně..v pořadí mléko-jogurt-vejce-droždí-mouka-sůl-cukr...těsto by se nemělo lepit, spíš tužší, popř. přidáme mouku nebo mléko..až těsto vykyne rozdělíme na 3 díly,…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

Potřebné ingredience

1 kuře, sůl, grilovací koření, sladká paprika koření, brambory, květák, mrkev, porek, paprika červená, fazolky, petrřelka, solamyl

Postup přípravy

kuře omyjeme a naporcujeme na 4 kousky, osolíme, posypeme grilovacím kořením a sladkou paprikou a dáme do parního hrnce, spodek pomažeme olejem, zapneme na 25 minut a mezitím co…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
1. pokus - brambory, zelenina, vejce

1. pokus - brambory, zelenina, vejce

Potřebné ingredience

brambory, mražená zelenina, vejce, máslo, sůl

Postup přípravy

Do prvního patra jsem si oškrábala dvě brambory, do druhého nasypala trochu mražené zeleniny. Hrnec jsem zapnula na 15 minut. Kousíčkem másla jsem vymazala skleněnou misku a…

Zobrazit více...
PARNÍ HRNEC
Masové kuličky se zeleninou a bramborem...

Masové kuličky se zeleninou a bramborem...

Potřebné ingredience

Mleté maso, vajíčko, hořčice, koření a bylinky, nové brambory, mražená zelenina

Postup přípravy

0,5kg mletého masa rozmícháme s vajíčkem, hořčicí, kořením a bylinkama podle chuti. Mraženou zeleninu omyjeme v teplé vodě, dáme na první patro, na zeleninu naskládáme masové…

Zobrazit více...

Kategorie