Zobrazit přihlášovací formulář

Parní hrnec

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Plněné knedlíčky - vepřové

0.0
Plněné knedlíčky - vepřové

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 220 g hladké mouky, 100 g vlažné vody, 30 g cukru, 20 g oleje, 1 lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 250 g masa - vepřové, hovězí nebo mix, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce Worcestrové omáčky, sůl, (cukr), na zahuštění ¼ šálku vody +1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na drobné kousky (nebo použít mleté)
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek pokrájet na drobno
- maso pokrájet na drobno
- škrob rozmíchat ve vodě


Ze všech surovin na těsto uhníst hladké pružné těsto a nechat nakynout (cca 1 hodinu).

Na oleji osmahnout cibuli do tmavě růžova, přidat maso a podusit cca 10 minut.
Pak přidat omáčky a dusit cca 3 minuty.
Nakonec vmíchat škrob a dusit, dokud směs nezhoustne.
Nechat trochu zchladnout.

Těsto vyklopit na vál a rozdělit na 16 dílů.
Každý kousek rozplácnout na kruh o průměru cca 6 cm (kraje vyválet trochu tenčí než střed).
Do středu dát lžíci náplně a skládáním utvořit raneček.

Knedlíčky rozložit do pařáku (plochu pařáku naolejovat, aby se nepřilepily).
Pařit 15 minut.

Na oleji osmahnout cibuli do tmavě růžova, přidat maso a podusit cca 10 minut. Pak přidat omáčky a dusit cca 3 minuty. Nakonec vmíchat škrob a dusit, dokud směs nezhoustne. Nechat trochu zchladnout.

Těsto vyklopit na vál a rozdělit na 16 dílů. Každý kousek rozplácnout na kruh o průměru cca 6 cm (kraje vyválet trochu tenčí než střed).

Do středu dát lžíci náplně a skládáním utvořit raneček.

Knedlíčky rozložit do pařáku (plochu pařáku naolejovat, aby se nepřilepily). Pařit 15 minut.

Řez.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie