(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Ovocné knedlíky
Potřebné ingredience
¼ kostky čerstvého droždí (tzn. 10 g), 430 g polohrubé mouky, 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 1 vejce, špetka soli, ovoce na náplň (borůvky, jahody, meruňky...)
Postup přípravy
Do mísy (nebo pekárny) dát droždí + cukr + mouku + mléko + vejce + sůl a uhníst tužší těsto.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na 16 kousků.
Každý kousek roztlačit na placku, doprostřed položit ovoce, dobře uzavřít a položit na vál spojem dolů.
Knedlíky přikrýt a nechat znovu nakynout (cca 15 minut).
Dno pařáku naolejovat a rozložit na něj knedlíky.
Pařit 15 minut.
Po dovaření ihned propíchat, aby pára unikla.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na 16 kousků.
Každý kousek roztlačit na placku, doprostřed položit ovoce, dobře uzavřít a položit na vál spojem dolů.
Knedlíky přikrýt a nechat znovu nakynout (cca 15 minut).
Dno pařáku naolejovat a rozložit na něj knedlíky.
Pařit 15 minut.
Po dovaření ihned propíchat, aby pára unikla.
Do mísy (nebo pekárny) dát droždí + cukr + mouku + mléko + vejce + sůl a uhníst tužší těsto.
Nechat nakynout (cca 1 hodinu). Nakynuté těsto vyklopit na vál a rozdělit na 16 kousků.
Každý kousek roztlačit na placku, doprostřed položit ovoce, dobře uzavřít a položit na vál spojem dolů. Knedlíky přikrýt a nechat znovu nakynout (cca 15 minut).
Dno pařáku naolejovat a rozložit na něj knedlíky. Pařit 15 minut. Po dovaření ihned propíchat, aby pára unikla.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé