RECEPTY

Michaela K. (dlakomnok) ID 46157
Oblast: Litoměřice
+PŘIDAT K OBLÍBENÝM (přihlášení)
Registrace: 7.3.2007
Naposledy: 9.12.2018 22:13 včera
Aktualizace: 1.7.2017 8:43
INZERTNÍ FOTOGRAFIE 0
prodám | koupím
vyměním | věnuji | půjčím
zdarma k objednávce
slevy | akce | vzkazy
odkazy na aukce
PROBÍHAJÍCÍ AUKCE
PODMÍNKY PRODEJE
HODNOCENÍ 103
VŠECHNY FOTOGRAFIE 11
Rodinné fotky
Scrapbook
Módní show
Spokojení zákazníčci
Moje hobby
Zahrada
Naše bydlení
Dekorace
Poradna
Domácí mazlíčci
Sběratelství
Naše úlovky
KOMENTÁŘE
VTÍPKY 0
RECEPTY 18
NÁVODY 0
NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 18 (zobrazuje se 1-10)1, 2 další >>

ZELENINOVÁ JÍDLA

Zdravý kuskus:) s medvědím česnekem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuskus porek/ cibule řapíkatý celer 2 rajčata mrkev medvědí česnek olivový olej/ máslo naložené papriky/ feferonky 2 lžíce kečupu

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny přísady si nakrájíme, mrkev jsem nastrouhala na nudličky...v hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme porek, celer a mrkev a chvíli podusíme, pak přidáme pokrájená rajčata a naloženou feferonku, ale kdo nemá rád ostřejší, nemusí dávat nebo stačí paprika..nakonec dáme trochu kečupu...dochutíme solí, pepřem Mezitím si připravíme kuskus, já ho jen zaleju horkou vodou a zakápnu olivovým olejem, měla jsem čerstvý medvědí česnek, ale můžeme nahradit klasickým česnekem...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

PIZZY, CHLEBY

Kynuté bulky/ chlebánky s medvědím česnekem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hl. mouky, 250 ml vody (syrovátky), lžička soli, lžička cukru, 1 droždí, 3 lžíce oleje, hrst nasekaného medvědího česneku, na posypání hrubá sůl/ kmín/ semínka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zadělávala jsem v pekárně, takže klasika nejdřív smíchat tekuté a pak přidat suché přísady, ale určitě lze zadělat jako klasické kynuté těsto, podle toho jak je každý zvyklý..Necháme asi hodinu kynout, pak zapracujeme medvědí česnek, uplácáme bochánky nebo jaký tvar má kdo rád, dáme na plech, potřeme studenou vodou a posypeme tím kdo co má rád..necháme opět cca půl hodky kynout a nakonec upečeme, na 220 st. cca 10-15 min, ihned po upečení jsem ještě opatrně potřela vodou..z této dávky jsem měla 16 ks
Jsou výborné samotné nebo jen tak s lučinou:)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 16.4.2016, 8:15 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Výborný tvarohovo-makový koláč se švestkami a drobenkou!!!!! Jako od babičky:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Těsto - 300g polohr. mouky, prdopeč, 6 lžic rozpuštěné Hery (másla), 6 lžic mléka, 1/2 tvarohu, cca 3 lžíce cukru Maková nápln - 100g mletého máku, 1/2 vejce, lžíce vanil. pudinku, 150 ml mléka, 2 lžíce cukru, plátek másla (cca 15g) Tvarohová nápln - 1,5 tvarohu, 1/2 vejce, 2 lžíce vanil. pudinku, vanilkový cukr + mouč. cukr podle chuti Drobenka - 150g hrubé/ polohr. mouky, 150g másla, 100 g cukru, 1 vanil. cukr švestky:)

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto: Nejdříve smícháme suroviny míse ..až se vše spojí vyndále na vál, s těstem se hezky pracuje..poté vyválíme placku na plech, který but vymažeme nebo dáme pečící papír..z této dávky jsem udělala klasický velký plech, těsto po upečení trochu nabyde tak se nebojte udělat slabší placku:).
Tvarohová nápln: 1,5 tvarohu smícháme s 1/2 vajíčka, cukrem (množství dle chuti) a trochou pudinkového prášku
Maková nápln: mák vsypeme do vlažného mléka, přidáme cukr a chvíli povaříme, nakonec si smícháme druhou 1/2 vajíčka se lžící vanil. pudinku (nebo škrobu) a přidáme do makové směsi a necháme lehce projít varem...nakonec necháme vychladnout

Na placku jsem dala nejdříve tvarohovou nápln, pak makovou, nakonec švestky a zasypat žmolenkou..nešetřit:). Tvaroh se hezky spojí s mákem a koláč je hezky vláčný...Samozřejme můžete náplně obměnovat dle chuti:), určitě by dobře chutnal jen s tvarohem a povidly

Pečeme cca 30-40 min na 165 st...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (3) poslední: 28.7.2018, 11:48 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Domácí salát rumcajs



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 250 g dobrého gothaje, šunky nebo junioru, cibule, kys. okurka, červená paprika (kapie - nemusí být), tatarka/ majolka na dresink 2 lžíce kečupu, lžíce hořčice, lžíce octa, lžíce oleje, trochu worchestru, sůl, lžička cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Pevné suroviny nakrájíme na malé kostičky, smícháme, kdo má rád pálivější přidá feferonku apod..pak si v hrcni svaříme suroviny na dresink, necháme lehce projít varem, aby se hezky spojily chutě:), zase kdo chce pálivější dá ostřejší hořčici popř. kečup..zamícháme s nakrájenými surovinami, dochutíme pepřem, nakonec přidáme majolku či tatarku (dávám půl na půl).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

DORTY

Narozeninový dort - popelářské auto s popelnicema


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorový korpus, pudinkový krém, pařížská šlehačka, ovoce, marcipán

POSTUP PŘÍPRAVY

Použila jsem klasický mramorový korpus, 2x proříznutý, pekla jsem v zapékací míse obdélníkového tvaru, před potažením marcipánem jsem trochu jsem dořízla tvar, zbytky jsem dala nahoru, aby kabina byla o trochu nižší...marcipán jsem použila z "marcipánových brambor", které se klasicky prodávají na Vánoce/ Velikonoce, je jsem dobarvila:)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RÝŽE A TĚSTOVINY

Jednoduché a chutné těstoviny s pórkem, žampióny, zel. fazolkami a nivou:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 těstoviny, cca 150g žampionů, 1/3 pórku, trocha mléka (vývaru), tavenák, cibule, zelené fazolky

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme těstoviny a připravíme si je do mísy, na oleji osmahneme cibulku s pórkem, přidáme nakrájené žampiony, přidala jsem ještě zelené fazolky (ale může být jakákoliv zelenina, co kdo má rád) osolíme, můžeme přidat trochu gril. koření nebo dle chuti, když jsou žampiony měkké, zalijeme trochou mléka nebo vývaru a přidáme rozpustit tavenák (dala jsem nivový), nakonec smícháme s těstovinami a posypeme nastrouhanou nivou. Byla jsem sama přkvapená, je to rychlé, jednoduché a chutné:)....kdo musí mít maso, můžeme do směsky přidat nakrájenou šunku nebo kuřecí maso..

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 11.5.2014, 10:15 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Rychlá ořechová roláda z dortového těsta:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2-3 vejce, 120g cukru moučka, 60ml oleje, 30g ořechů, 100g hl. mouky, cca 60ml vroucí vody, cca 1/3 prodopeče, náplň nějaká marmeláda (nemusí být), smetana ke šlehání, horká čokoláda v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto je velice jednoduché, jako na dort....vyšleháme zvlášt bílky se špetkou soli a 1/2 cukru, pak vyšleháme žloutky s druhou 1/2 curku, přidáme vařící vodu, olej, pak prdopeč a mouku a nakonec ořechy...klidně přidat malinko víc vroucí vody, aby nemělo těsto moc hustou konzistenci, nakonec opatrně vmýcháme sníh z bílků...těsto pak rozetřeme na pečící papír a pečeme cca na 160st. 10-15min, záleží na troubě, až to začne pořádně vonět:), po upečení položíme pečícím papírem nahoru na čistou utěrku (můžeme jí předem trochu pocukrovat, aby se roláda nepřilepila) a srolujeme, po vychladnutí namažeme nějakou výraznější marmeládou (nemusí být) a vyšlehanou smetanou smýchanou s horkou čokoládou v prášku (nebo capuccinem)..získáme tím rychlou variantu pařížské šlehačky:)...nakonec zarolujeme, můžeme potřít i zvenčí a dozdobit del fantazie:)...pokud chceme mít zvenčí nátěr krásně hladký, dáme po natření ztuhnout do lednice a teprve pak krém uhladíme...je krásně křehká, není přeslazená a je za chvíli hotová:).

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (1) poslední: 16.12.2013, 21:53 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Buřty va pivu s nivou...rychlovka k večeři:)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 6 špekáčků, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, čertovská omáčka, kečup, hořčice, niva dle chuti, cca 0,3 l piva, může být feferonka

POSTUP PŘÍPRAVY

špekáčky rozkrojíme v půli, ale né úplně, aby zlstali obě půlky spojené..naplníme nějakou pálivou omáčkou, plátkem cibule a česneku a plátkem nivy (můžeme nahradit balkánským sýrem), dáme do varné mísy -pekáče, zasypeme zbytkem nakrájené cibule a česneku, přidáme cca 2 lžíce hořčice (pokud máme rádi ostré dáme klidně dijonskou hořčici), přibližně 2x takové množství kečupu, kdo má rád ostré dá kus feferonky a zalijeme pivem...cca aby buřty byly ze 3/4 ponořené...přiklopíme víkem a dáme do trouby, ze začátku dávám na plno dokud se nezačně "vařit", pak snížím teplotu cca 150-200 st. a necháme tak 20min...buřty tím kouskem co zůstal koukat se opečou a omáčka nám zhoustne...je to rychlovka k obědu-večeři nebo jen tak na chut k pivku:)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

VEPŘOVÉ MASO

Brynzové halušky s uzeným/ se špenátem a nivou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balení halušek v prášku, brynza (lze nahradit neochuceným pom. máslem nebo nivou), velká cibule, uzené maso (popř. šunka), kousek másla, kys. zelí..na špenátové potřebujeme ještě listový špenát a stroužek česneku

POSTUP PŘÍPRAVY

Kupuji instantní halušky V Penny, a z jednoho balení udělám jak s uzeným, tak se špenátem.
Nejprve uvaříme halušky dle návodu, po uvaření je trochu propláchnu studenou vodou, aby se tak nelepily, dáme do velké mísy s kouskem másla, pak přidáme brynzu (můžeme nahradit pom. máslem nebo nastrouhanou nivou). Rozdělím si na 2 části, 2/3 dělám s uzeným a zbytek se špenátem...Pak na oleji osmažíme cibulkou s nakrájeným uzeným masem a přidáme k haluškám, nakonec přidáme kys. zelí...podle chuti dosolíme a dopepříme.
Na špenátové halušky si osmažím cibulku, přidám listový špenát a podusím, nakonec nastrouhám stroužek česneku a můžeme dát i strouhanou nivu, vše smíchám s již uvařenými haluškami.
Je to moc dobré, syté a hlavně rychlé....dlouho předtím jsem se doma patlala s domácíma haluškama, než jsem objevila tu instantní směs a už jiné nedělám, je to méně pracné a chutově také dobré..

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

KOMENTÁŘE (4) poslední: 11.5.2014, 10:17 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

POMAZÁNKY

Pomazánka z červené řepy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 0,5kg červené řepy (2-3ks), kousek celeru, 1 mrkev, 2 stroužky česneku, zálivka: 1:1:1 majonéza, kys. smetana, tatarka

POSTUP PŘÍPRAVY

Červenou řepu oloupeme a syrovou, spolu s celerem mrkví a česnekem na jemno nastrouháme do mísy, pak přidáme dresink připravený z majonézy, kdys. smetany (bílého jogurtu) a tatarky...my dáváme v poměru 1:1, ale každý podle sebe, záleží jestli chcete dietní verzi nebo naopak:). Můžeme podle chuti trochu osolit..
Můžu doporučit, je to jednoduchá, chutná a velice zdravá pomazánka..podáváme s pečivem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁŘE (2) poslední: 18.10.2013, 20:38 | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 18 (zobrazuje se 1-10)1, 2 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt