Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Brynzové halušky s uzeným/ se špenátem a nivou

0.0
Brynzové halušky s uzeným/ se špenátem a nivou

Potřebné ingredience

1 balení halušek v prášku, brynza (lze nahradit neochuceným pom. máslem nebo nivou), velká cibule, uzené maso (popř. šunka), kousek másla, kys. zelí..na špenátové potřebujeme ještě listový špenát a stroužek česneku

Postup přípravy

Kupuji instantní halušky V Penny, a z jednoho balení udělám jak s uzeným, tak se špenátem.
Nejprve uvaříme halušky dle návodu, po uvaření je trochu propláchnu studenou vodou, aby se tak nelepily, dáme do velké mísy s kouskem másla, pak přidáme brynzu (můžeme nahradit pom. máslem nebo nastrouhanou nivou). Rozdělím si na 2 části, 2/3 dělám s uzeným a zbytek se špenátem...Pak na oleji osmažíme cibulkou s nakrájeným uzeným masem a přidáme k haluškám, nakonec přidáme kys. zelí...podle chuti dosolíme a dopepříme.
Na špenátové halušky si osmažím cibulku, přidám listový špenát a podusím, nakonec nastrouhám stroužek česneku a můžeme dát i strouhanou nivu, vše smíchám s již uvařenými haluškami.
Je to moc dobré, syté a hlavně rychlé....dlouho předtím jsem se doma patlala s domácíma haluškama, než jsem objevila tu instantní směs a už jiné nedělám, je to méně pracné a chutově také dobré..

špenátové halušky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Makafa 3. 5. 2014, 18:27
Pokud si tuto dobrotu dáme, určitě si tu práci s domácími haluškami dám, holt domácí je domácí a nejchutnější! |:o) |:o) |:o)
dlakomnok 11. 5. 2014, 10:17
@Makafa Jasně, každý podle vlastní chuti, já dělala domácí halušky párkrát a těsto z pytlíku mi přijde chutnější, nehledě o kolik je to jednodušší :), doma už ani jiné nechtějí..
Liska107 16. 10. 2013, 18:53
vyzkoušela jsem s nivou i bryndzou a niva vyhrála mám oblíbené i mražené halušky,1kg balení,stojí kolem40kč a jsou skoro lepší a určitě rychlejší než pracně dělané
dlakomnok 17. 10. 2013, 9:15
@Liska107 Tak mražené jsou nejlepší, protože jsou úplně bez práce :), a tu podstatnou chut dělá přece to, co si do nich dáme :).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie