Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Vepřové závitky s omáčkou ze zakysané smetany a nivy

0.0
Vepřové závitky s omáčkou ze zakysané smetany a nivy

Potřebné ingredience

vepřové plátky, kari koření, česnek, sůl, pepř, hořčice, slanina, párek, vařené vajíčko, okurek, paprika, cibule, máslo, zakysaná smetana, půlka masoxu (není podmínka), niva, mouka s vodou na zahuštění......

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí, posypeme kořením kari, napácáme rozmačkaným česnekem, položíme na ně plátek slaniny, kousek salámu, vajíčka, okurky, papriky a zabalíme, zavážeme nití (někdo používá párátka nebo jehlu na špikování). Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a lehce osmahneme, vložíme závitky a opečeme je ze všech stran, závitky pustí šťávu. Poté podlijeme horkou vodou, zakryjeme poklicí a necháme dusit asi 20 min, až jsou měkoučké. Mezitím si můžeme dát vařit rýži nebo těstoviny jako přílohovku. Až jsou závitky měkoučké, vyjmeme je a dáme třeba do jiného hrnce. Přilijeme horkou vodu do vývaru po závitkách, dáme půlku masoxu, zakysanou smetanu a nastrouhanou nivu. Pořádně promícháme a necháme probublat, poté zahustíme trochou vody s moukou. Dochutíme solí, pepřem, popř. kořením. Necháme chviličku povařit a mezitím sundáme nit ze závitků. Vložíme je do hotové omáčky.
Jako přílohu můžeme podávat rýži, těstoviny.

PŘEJI VŠEM DOBROU CHUŤ.......

NAKLEPANÉ PLÁTKY POTŘENÉ HOŘČICÍ, KARI KOŘENÍM A ČESNEKEM

PŘIDANÁ SLANINA, PÁREK, VAJÍČKO, OKUREK A PAPRIKA

ZABALENÉ ZÁVITKY

ZÁVITKY NA CIBULCE A NA MÁSLE

ZÁVITKY PUSTILY ŠŤÁVU A JSOU PODLITÉ HORKOU VODOU

PŘIDANÉ ZÁVITKY DO HOTOVÉ OMÁČKY

NA TALÍŘI :)))))

PŘEPŮLENÉ ..........

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

romcan 4. 5. 2010, 21:52
Dnes jsem uvařila a musím říct,že je to mňamka (pl) (jidlo)
ROMCA P. 24. 3. 2009, 14:55
jojo,Pavli (Y) (Y) (Y)výborné jsou s rýží!!! (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (jidlo)Zdravíme celou rodinku!!!Papapaaa (dest) (dest) (dest) (dest)
taba 9. 11. 2008, 21:09
Vypadá to pěkně, jen mi k tomu nějak nejde ta rýže..... *-) *-) *-) *-) *-) *-) *-)
Paja_M 10. 11. 2008, 8:49
@taba Moni, já si k tomu dala těstovinky, ale můžu říct, že s tou rýží mi to chutnalo víc ;-) ;-) ;-) ;-).......ale určitě záleží na každém, co si zvolí a co má rád (L) (L) (L) (jidlo) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie