Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

0.0
VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

Potřebné ingredience

MASO - vepřové kotletky, sůl, pepř, kari, hladká mouka, olej, cibule, masox.ŠPENÁT - 2 balíčky špenátového protlaku, cibule, olej, hladká mouka, 2 vejce, česnek, sůl.AMOLETKY - 1l mléka, 400g hladké mouky, 4 vejce, špetka prášku do pečiva, sůl, olej na smažení.

Postup přípravy

Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme orestovanou cibuli. Opečené plátky dáváme na cibuli. Pánev po plátkách zalijeme vodou a přidáme k masu + ještě podlijeme dle potřeby vodou, přidáme masox a necháme dusit ( v papiňáku stačí 10 minut od zasyčení ).
ŠPENÁT - na orestovanou cibuli položíme špenátový protlak a necháme rozpustit. Ve vodě rozkvrdláme 2 lžíce hladké mouky a přilijeme ke špenátu. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a dle chuti sůl.
AMOLETKY - V mléce rozkvrdláme ostatní suroviny a na lívanečníku smažíme křupavé amoletky.

VYNIKAJÍCI, NEMÁ CHYBU!!!

Vepřové kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Kari kořením.

Masíčko obalíme z obou stran v hladké mouce.

Necháme opéct na pánvi.

Opečené masíčko dáme na orestovanou cibuli do vedlejšího hrnce ( já dávám do papiňáku )

Pánev po plátcích zalijeme vodou a nalijeme k masu. Přidáme masox, přilijeme ještě trochu vody ( podle toho, kolik chceme mít omajdy ) a vaříme doměkka ( v papiňáku stačí pár minut od zasyčení a masíčko se rozpadá... )

Podáváme s amoletkami ze slaného palačinkového těsta a se špenátem. Je to strááááášně moc dobrý !!!! Doboru chuť přeje LUCKA !!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

virginie 20. 12. 2011, 21:44
Také jsem vyzkoušela .Udělala jsem na dva dny .Bylo to vynikající ,ale s těch placiček se mi moc nenajedl partner .Na druhý den jsem s placiček udělala celestýnskou polévku jen mrkev ,bujon ,máslo ,česnek a k masíčku jsem udělala americké brambory vynikající .Děkuji za recept . (clamp)
Andik15 22. 11. 2008, 17:16
Tak jsem vyzkoušela a je to fakticky mňamka.... akorát ty amoletky nám nechutnají.... příště to udělám s bramborovejma špalíčkama.... Už se moc těšíme. Děkujem za príma recept. (Y)
Andik15 21. 11. 2008, 11:03
Teda vypadá to úžasně, dneska nebo zejtra bych chtěla udělat... akorát nevím.... ta omáčka se pak už nijak nezahušťuje???
dash 13. 4. 2008, 17:19
Lucinko, je to fakt strašná dobrota. Dělala jsem maso na pánvičce, nemám papiňák a bylo to výborné. No a ty amoletky k tomu !!! Děkuji za skvělý recept, určitě jsem nevařila naposledy. (F)
Lukrato 14. 4. 2008, 19:11
@dash Tak to mě moc těší, Liduš !!! My to taky zbožňujeme, je to lahoda !!! (F) (F) (F)
kurioko 22. 3. 2007, 3:07
Určitě super. Věřím tomu. Miluju palačinky na slano s masovou náplní. Mňam. (Y)
Lukrato 25. 4. 2007, 8:21
@kurioko Martinko, vyzkoušejte, je to fakt senzační - asi moje nejmilejší bašta.... (PL) :-)
VěraVes 21. 3. 2007, 20:07
Ahoj Luci. :-) :-) :-) Toto bude to mňamózní překvapení v neděli? (Y) (Y) (Y).Jestli jo tak se máme na co těšit. (clamp) (clamp) Vypadá to dobře. :-$ :-$ :-$ Tak pa v neděli. (^) (^) (^)
twins 22. 3. 2007, 1:52
@VěraVes Moc prosím o dodání fota (P) (F) (Y) podle názvu to vypadá skvěle, ale já vybírám spíš očima, to mě vždycky přesvědčí abych překonala lenost a pustila se do něčeho nového.. ;-) ;-) ;-) :-)
Lukrato 22. 3. 2007, 19:57
@twins Ahojda Ajko, v neděli přijede kamarádka, budu tuhle mňamku vařit, takže určitě foto dodám.... Tahle óóóbrbašta patří mezi moje úplně NEJ, NEJ jídla.... (child1) (child1) (child1)
twins 22. 3. 2007, 20:54
@Lukrato (Y) díky.. už se mi předem aktivujou slinný žlázy ;-) :-) (Y) budu se těšit (F)
Lukrato 25. 3. 2007, 20:17
@twins Ahoj Ajko, tak fotečky jsou tady....až zkusíte, dejte vědět, jak Vám chutnalo.... Papapa, Lucka. (PL)
Lukrato 21. 3. 2007, 20:37
@VěraVes Ahojda Věru, no jasně, jsi na to kápla, takže překvápko se nekoná....... +o( :^) Tak papa v neděli...těším se !!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie