VEPŘOVÉ PLÁTKY NA KARI SE ŠPENÁTEM A AMOLETKAMI

Potřebné ingredience
MASO - vepřové kotletky, sůl, pepř, kari, hladká mouka, olej, cibule, masox.ŠPENÁT - 2 balíčky špenátového protlaku, cibule, olej, hladká mouka, 2 vejce, česnek, sůl.AMOLETKY - 1l mléka, 400g hladké mouky, 4 vejce, špetka prášku do pečiva, sůl, olej na smažení.
Postup přípravy
ŠPENÁT - na orestovanou cibuli položíme špenátový protlak a necháme rozpustit. Ve vodě rozkvrdláme 2 lžíce hladké mouky a přilijeme ke špenátu. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a dle chuti sůl.
AMOLETKY - V mléce rozkvrdláme ostatní suroviny a na lívanečníku smažíme křupavé amoletky.
VYNIKAJÍCI, NEMÁ CHYBU!!!

Vepřové kotletky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme Kari kořením.

Masíčko obalíme z obou stran v hladké mouce.

Necháme opéct na pánvi.

Opečené masíčko dáme na orestovanou cibuli do vedlejšího hrnce ( já dávám do papiňáku )

Pánev po plátcích zalijeme vodou a nalijeme k masu. Přidáme masox, přilijeme ještě trochu vody ( podle toho, kolik chceme mít omajdy ) a vaříme doměkka ( v papiňáku stačí pár minut od zasyčení a masíčko se rozpadá... )

Podáváme s amoletkami ze slaného palačinkového těsta a se špenátem. Je to strááááášně moc dobrý !!!! Doboru chuť přeje LUCKA !!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

















































