Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept

Vepřové kostky s rozinkovým zelím a nudlemi

0.0
Vepřové kostky s rozinkovým zelím a nudlemi

Potřebné ingredience

600 g mladého zelí 500 g vepřové kýty sůl, pepř škrobová moučka olej 1 lžička čerstvého zázvoru 2 cibulky 40 g rozinek 1 lžička zeleninového bujonu 5 kostek cukru citrónová šťáva sójová a chilli omáčka široké nudle

Postup přípravy

Zelí nakrájené na čtverečky vložte do vařící vody, minutu povařte a sceďte. Kýtu nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a obalte ve škrobové moučce (Solamyl). Ve větší pánvi rozehřejte trochu oleje, vložte maso a opékejte ho doměkka. Pak k němu přidejte nakrájený zázvor a nakrájené cibulky a lehce vše opečte.
Nakonec do masa přidejte zelí, rozinky a 250 ml vody rozmíchané se lžičkou zeleninového bujonu, cukrem a vrchovatou lžičkou škrobové moučky. Všechno dobře promíchejte a krátce povařte.
Podle chuti okyselte citrónovou šťávou, dochuťte sójovou a chilli omáčkou.
Široké nudle uvařte běžným způsobem (dle návodu) a podávejte k vepřovým kostkám s rozinkovým zelím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie