(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Nivové kapustičky s vepřem
Potřebné ingredience
Růžičková kapusta (může být mražená), mouka na obalení, vepřové, rýže, bazalka, majoranka, pepř mletý, sůl, niva (nebo jiný plísňový sýr, olej.
Příloha - brambory, nebo rýže
Postup přípravy
Vepřové nakrájíme na plátečky, čili menší, naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, poté zprudka orestujeme na pánvi, tak aby byly hotové, vyndáme na talířek. Pokud masa děláte málo, tak vydělávat tedy po orestování nemusíte a zalejte vodou tak, aby bylo maso ponořené a přidejte ještě nějaké to koření, např. petrželovou nať, trošku oregána, libeček a vařte, občas promíchejte, během cca 10 minut by se měla omáčka částečně vyvařit a trochu zhoustnout.
Mezitím připravujeme i kapustičku:
Totéž, co s masem, uděláme s kapustičkou, kterou osolíme a obalíme v mouce, opečeme do zlatova .. pak ji vsypeme do pekáče (pokud ale máte hrnec, který můžete dát do trouby, tak tím lépe) a poklademe ji na plátky nakrájenou nivou a vložíme do mírně zahřáté trouby, tak, aby se niva roztekla po kapustičkách).
jako přílohu můžete použít rýži a nebo brambory, záleží na vás
a můžete baštit .. přeji dobrou chuť
Mezitím připravujeme i kapustičku:
Totéž, co s masem, uděláme s kapustičkou, kterou osolíme a obalíme v mouce, opečeme do zlatova .. pak ji vsypeme do pekáče (pokud ale máte hrnec, který můžete dát do trouby, tak tím lépe) a poklademe ji na plátky nakrájenou nivou a vložíme do mírně zahřáté trouby, tak, aby se niva roztekla po kapustičkách).
jako přílohu můžete použít rýži a nebo brambory, záleží na vás
a můžete baštit .. přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé