Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Roštěnky v římském hrnci

0.0
Roštěnky v římském hrnci

Potřebné ingredience

6 plátků roštěnek, sůl, pepř,2 ks cibule, celý pepř, nové koření, bobkový list, houbový bujon,olivový olej, trochu hladké mouky

Postup přípravy

Namočíme si římský hrnec do studené vody na 20 minut. Roštěnky naklepeme, osolíme, trošku opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a obalené roštěnky na něm opečeme. Takto opečené roštěnky naskládáme do římské hrnce, na ně dáme nakrájenou cibuli, 4 kuličky celého pepře, 4 kuličky nového koření, 4 bobkové listy, zalijeme je cca 4dcl vody a rozdrobíme na ně houbový bujon. Římský hrnec přiklopíme a dáme do studené trouby, zapneme jí na cca 200°C a pečeme cca 11/2 hodiny. Vytvoří se nám krásně hustá šťáva. Maso je úžasně měkké.
Jako přílohu jsem dělala bramborovou kaši, mohla by být i rýže, noky nebo i těstoviny.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie