Zobrazit přihlášovací formulář

Hovězí maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Roštěnkové plátky na paprice

0.0
Roštěnkové plátky na paprice

Potřebné ingredience

4 roštěnky, sůl, 2 cibule, 1/2 až 1 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce tuku (sádlo dělá chutnější šťávu), bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, 1/2 kostky masoxu.

Postup přípravy

Z roštěnek odkrojíme tuk a šlachy, okraje nařízneme, roštěnky naklepeme, po obou stranách osolíme a posypeme paprikou. Na drobno nakrájenou cibulku zpěníme v hrnci, přidáme roštěnky a osmažíme je po obou stranách (4-6 min po jedné). Vmícháme mouku, sůl, bobkový list, zalijeme vřelou vodou, dáme masox a vše důkladně promícháme.
Dusíme dokud roštěnky nezměknou. Pak roštěnky vyjmeme a šťávu dochutíme. Pokud je šťáva moc hustá zředíme horkou vodou, dělá se méně hustá. Nakonec ji přecedíme přes síto. Vložíme roštěnky a před podáváním je ještě prohřejeme.
Příloha může být rýže, houskový knedlík, výborná je i bramborová kaše, zeleninový salát.
DOBROU CHUŤ ! :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

minez 5. 1. 2008, 12:22
bylo to mňam. Maso jsem večer osolila popaprikovala a opepřila a zabalilo do folie a dala do ledničky a bylo to vynilkající (clamp) (clamp)
Brucha Vecha 5. 1. 2008, 16:17
@minez Uležené masíčko muselo být ještě lepší. :-$ Příště to tak taky zkusím. (L)
Filďa 12. 12. 2007, 16:53
Radko,o víkendu jsem dělala hovězí plátky na paprice podle vašeho receptu a měly úspěch :-) (jidlo) Udělala jsem k tomu jako přílohu brambor.kaši a všichni jsme si pochutnali (jidlo) (clamp)
Brucha Vecha 13. 12. 2007, 12:48
@Filďa :-) tak to mě Naďi moc těší, že Vám taky chutnalo. :-$ S bramborou kaší nám to taky moooc chutná. :-p Mějte se krásně (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie