Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

ZELŇAČKA

0.0
ZELŇAČKA

Potřebné ingredience

kysané zelí, brambory, hříbky sušené nebo žampiony, šlehačka, vejce dle počtu členů rodiny...

Postup přípravy

Dáme ve větším "hlavním" kastrolu s vodou vařit kysané zelí, které jsme překrojili, aby se netahalo. V dalším kastrůlku uvaříme brambory na kostičky, v jiném kastrůlku uvaříme sušené hříbky (chvilku), kdo má žampiony podusí si je na cibulce, aby byly chutnější. Zelí se nám asi po 30 minutách uvaří, do "hlavního" hrnce k uvařenému zelí vlejeme brambory i s vodou, hříbky i s vodou, přidáme trošku zásmažky (nemusí být) a opatrně tam postupně spustíme celá rozklepnutá vejce - nekvedláme,nemícháme!!!. Vejce se v polévce uvaří natvrdo bez skořápky asi po 7 minutách - vajíčka dejte podle členů rodiny, je to báječné. Polévku dochutíme vegetou, dosolíme a odstavíme. Pak do ní vlejeme šlehačku pokojové teploty - nedávejte ji z lednice, srazila by se a nevypadá to hezky!! Pak už jen nabíráme a "cpeme" se do prasknutí.... Polévky dělám víc, jí se i na druhý den, to chutná ještě líp....

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

guzik 5. 2. 2008, 12:01
ahoj Stanko tak tato polivka je fakt vynikajici :-) :-)Hrozne nam chutnala aj muzicek si pochvaloval,ze vraj takovou jeste nejedl.fakt moc dobra.A to vajicko je v tom skvele.Dekuji za prima receptik.Urcite to budu delat pokazde takhle. (Y) (Y) (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie