(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
ZELŇAČKA
Potřebné ingredience
uzená žebírka
pálivá klobása
kysané zelí
brambory
sušené, mražené nebo čerstvé houby
cibule
hl. mouka
sádlo
bobkový list, sůl, cukr, pepř, sladká paprika, kmín
smetana
Postup přípravy
Dáme si uvařit žebírka. Maso obereme. Vývar schováme.
Na sádle zpěníme cibulku. Přidáme maso a klobásu na kolečka nebo půlkolečka a houby (máme-li sušené, tak je předem namočíme). Orestujeme. Zaprášíme sl. paprikou, podlijeme vývarem z uz. žebírek.
Přidáme bobkový list, kmín, sůl, pepř a kysané zelí, které jsme překrájeli. Dáme ho i s nálevem. Zalijeme vývarem a vaříme.
Vedle v kastrůlku si uvaříme brambory nakrájené na kostičky.
Ze sádla a hl. mouky si uděláme jíšku. Dáme ji zavařit do polévky. Ke konci přidáme brambory. Můžeme zjemnit smetanou. Nebo dát na talíř kopeček zakys. smetany, jak má kdo rád. Dochutíme solí, troškou cukru.
Někdy se může dělat varianta s barevnýma fazolema. Je taky výborná. Nebo obyčejná jen s klobáskou. Postup stejný, jen se nedávají ta žebírka a vývar z nich.........
Na sádle zpěníme cibulku. Přidáme maso a klobásu na kolečka nebo půlkolečka a houby (máme-li sušené, tak je předem namočíme). Orestujeme. Zaprášíme sl. paprikou, podlijeme vývarem z uz. žebírek.
Přidáme bobkový list, kmín, sůl, pepř a kysané zelí, které jsme překrájeli. Dáme ho i s nálevem. Zalijeme vývarem a vaříme.
Vedle v kastrůlku si uvaříme brambory nakrájené na kostičky.
Ze sádla a hl. mouky si uděláme jíšku. Dáme ji zavařit do polévky. Ke konci přidáme brambory. Můžeme zjemnit smetanou. Nebo dát na talíř kopeček zakys. smetany, jak má kdo rád. Dochutíme solí, troškou cukru.
Někdy se může dělat varianta s barevnýma fazolema. Je taky výborná. Nebo obyčejná jen s klobáskou. Postup stejný, jen se nedávají ta žebírka a vývar z nich.........
Orestujeme........
Ještě jednou restování.........
Přidáme jíšku
Zavaříme
A podáváme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavlinice
(upraveno)
30. 3. 2007, 10:23
Já jsem hrozná,ale vždycky,když tady sedím tak koukám co kdo uvařil a nafotil a potom běžím do kuchyně a jdu jíst a nebo taky vařit. Když vidím tu polévku tak to je supr lákadlo.
bubík4
(upraveno)
30. 3. 2007, 10:25
@pavlinice
to je, včera jsem ji snědla dva talíře........a vezu tchýni kotel, mám ji hodně, pošlu
pavlinice
(upraveno)
30. 3. 2007, 10:37
@bubík4
No já bydlím asi hodně daleko od vás,Klášterec nad Ohří. Ale fakt bych si jí dala.
bubík4
(upraveno)
30. 3. 2007, 10:39
@pavlinice
Já v Praze.......